Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Klassisk rallycup lockar med 50 000 i potten.

Nytt namn på gammal cup blir det när TEKNOS Classic Rally Cup byter namn till TINTER Classic Rally Cup. Den populära cupen går in på sitt tolfte och som man hoppas, bästa år. Som ny huvudsponsor går färggrossisten TINTER i Skövde in och ser därmed till att prispotten höjs kraftigt .

- Som ny cupgeneral är jag mycket glad att vi lyckats attrahera en sådan här tung aktör på färgmarknaden, säger Martin Miles.

- TINTERS medverkan borgar för att cupen blir ännu mer intressant för alla som tävlar med klassiska rallybilar.

Årets stora glada nyhet är att prispotten fördubblats och är på totalt 50 000 kronor vilket borde göra att ännu fler än de drygt hundra förare som tävlade i fjolårets upplaga ska hitta till TINTER Classic Rally Cup.

- Ralltävlande med klassiska bilar blir allt större och vår förhoppning är att vi ska spä på intresset ännu mer, hoppas nye cupgeneralen Martin Miles.

Den andra tävlingsserien som riktar sig till klassiker, rikstäckande Klassiska Rallycupen samkör med TINTER Classic Rally Cup i två tävlingar, Kristianstad den 28 april och Mönsterås i slutet på maj. Annars är där inga tävlingskollisioner under året, utan det är fullt möjligt att hårdsatsa på båda cuperna. Något som Martin Miles ser positivt på.

- Vi ser Klassiska Rallycupen som "SM för klassiker" medan vår cup mer riktar sig till förare med något lägre ambitionsnivå och som föredrar att tävla mera lokalt.

De nio deltävlingarna i cupen körs med fem tävlingar i Södra BF ( Skåne/ Blekinge ) medan resterande fördelas i Småland och Västergötland.

- Premiären blir redan den 31 mars i Simrishamnsmixen med Simrishamns MK som arrangör, berättar Martin.

- En kanonstart för cupen på ett förhoppningsvis vårfagert Österlen!

Finalen på TINTER Classic Rally Cup blir i Asarums klassiska rattvridare Ekratten i slutet av september och där ska de 50 000 kronorna prispotten skingras.

Cupen har även fått ny hemsida där man kan läsa alla detaljer om TINTER Classic Rally Cup 2012. Adressen hit är www.classicrallycup.se/tinter/