Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Tufft Jämtlandsäventyr för Mattias Olsson

Rally föraren Mattias Olssons Jämtlandsäventyr, med två tävlingar på två dagar i den hårda Sverigeserien i Volvo Original, är nu avklarad.

Den inledande tävlingen, Rally Östersund på lördagen, bjöd på trånga, studsiga, hoppiga och bitvis mycket bökiga vägar. Detta var kanske inte helt rätt för Mattias snabba fartiga körstil.

– Det kändes som bilen var slagen runt om, redan efter den andra specialsträckan, vi försökte hitta lite flyt i körningen men det var svårt, berättar Mattias.

Utmanande vägar

De tuffa vägarna i Rally Östersund skördade sina offer, över 25 % av de nitton startande i A-förarklassen nådde inte slutmålet. Men Mattias med co-driver Tommy Lindholm tog sig ända tillbaks till Östersund och kunde kassera in en välförtjänt fjärdeplats i klassen.

– Det var mycket dåliga vägar på lördagen och vi var riktigt nära ett par gånger, berättar Mattias.
– Med tanke på hur dåligt körningen fungerade känns ändå fjärdeplatsen helt okej.

Segrade Rally Östersund gjorde Bodenföraren Thomas Lahiti före Niklas "Nibbe" Nilsson, Jämtland och Arne Rådström, MK Ratten.

Stäcksnabbast i avslutningen

Om lördagstävlingen kändes hård, så var det ändå inget mot söndagens Rally Rissna för Mattias och Tommy. Avåkning och snöskottning på första sträckan spolierade Mattias Olssons segerambitioner.

– Vi hittade snabbt det rätta flytet i körningen, men mitt på första sträckan flöt vi ut i en halvsnabb vänster och slog i snövallen. Framändan nöp in i vallen och vi fick skotta snö i åtta minuter, återger Mattias.

Men Mattias och Tommy gav inte upp så lätt. Tempot höjdes trots avåkningen och Mattias visade att farten finns. På sista sträckan var de snabbaste A-förare i Volvo Original.

– Jag försökte få in flytet mot slutet av rallyt utan att tokladda, det var ett behagligt tempo, avslutar Mattias.

Tyskland nästa

Nu väntar en rejäl översyn av bilen för Mattias Olsson Motorsport. Volvon blev lite bulig Jämtland och behöver omvårdnad. Sedan ska asfaltfjädring monteras och ett asfalttest ska köras inför Mattias och Tommys nästa utmaning. Om fyra veckor gör de internationell debut tillsammans. Asfalttävlingen Wikinger Rally i norra Tyskland står på programmet. Tävlingen ingår som första deltävling i Nordic West Euro Cup i Volvo Original.

Du kan också följa Mattias och Tommys framfart via deras blogg som du hittar på hemsidan www.mattiasolssonrally.com . Där hittar du också mer fakta och information om Mattias och rallyteamet.

Anders Ekström