Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Svenska Rallycupen - 2012

Nu presenterar Svenska Rallycupen sitt koncept för säsongen 2012, beprövad kunskap och erfarenhet kryddas med nya grepp och idéer.

Reglerna är nu publicerade, 8 tävlingsklasser, startbonus och Power Stage vid finalen som en extra twist, allt för att bibehålla spänningen ända in till sista mållinjen innan de ca 100.000 kronorna i prispotten skall fördelas. I söndags hade cuporganisationen ett möte med årets arrangörer där alla var taggade och såg fram emot årets cup, alla tävlingarna ser ut att bli upp emot 50 km SS.

Och det är klassiska kända tävlingsnamn som presenteras: Mälarrallyt, ESAB-rallyt, Gästabudstrofén, Kullingstrofén, EMK-Kannan, Gruvrundan och finalen i Marknadsnatta. Namn som är rallyhistoria och med erfarna arrangörer borgar för en lyckad cup 2012.

De 8 klasserna hoppas vi skall ge ett så rättvist tävlande som möjligt, grundat på den erfarenhet som cuporganisationen har i bagaget. Men de har även tänkt nytt för att premiera deltagande i många tävlingar, där varje tävlingsstart är värd 3 bonuspoäng, och som finalkrydda är sista sträckan en "Power Stage" som ger 5, 3, 1 poäng extra till de snabbaste i varje tävlingsklass.

Men det tävlingskonceptet tror vi kampen kommer att bibehållas in till sista metern av Svenska Rallycupen 2012.

Givetvis tror vi 110% på detta, och vi sticker ut hakan och säger att vi tror på 200 startande i alla deltävlingar! Att intresset är stort vet vi redan, det pratas i rallyskogen, det surras på nätforum och vi har haft förfrågningar redan innan reglerna och hela konceptet släppts.

Och alla är överens att detta är rätt: 7 tävlingar under grussäsongen, en väl planerad kalender som fördelat ut tävlingarna från maj till oktober och ett geografiskt område där merparten av tävlande och publik finns, det är därför vi kallar cupen för Svenska Rallycupen !

Cupen har beslutat samarbeta med emotorsport.se , en mycket kunnig och framåt motorwebbsida med tyngdpunkten på rally, både nationellt och internationellt, som kommer att vara hemmaplan för Svenska Rallycupen med en levande och välbesökt webbsida.

Vi kan redan nu uppmana tävlande och team, att skicka era pressreleaser och liknande till: jeremias@emotorsport.se

Officiell webb: www.svenskarallycupen.se

Sammarbetar med: www.emotorsport.se

Tävlingskalender 2012:
12 maj SMK Södermanland, Mälarrallyt.
16 juni Laxå MK, ESAB-Rallyt.
7 juli SMK Nyköping, Gästabudstrofén.
28 juli Kullings MS, Kullingstrofén.
1 sep Eskilstuna MK, EMK-Kannan.
29 sep Åtvidabergs MK, Gruvrundan.
27 okt Vä.Östergötlands MK, Marknadsnatta.


Crister Nystrand