Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sandell klar för Portugal

Patrik Sandell är klar för att köra Rally Portugal, för Sweden World Rally Team tillsammans med Prodrive och MINI. Det blir därmed Sandells andra WRC-start, efter den framgångsrika debuten i Svenska rallyt häromveckan.

– Jag har kört tävlingen två gånger förut, så jag har lite koll på vägarna och vet vad som väntar mig. Men det känns ändå lite speciellt att veta att jag kommer att sitta i en WRC-bil den här gången, säger Patrik Sandell.

Sandell och hans coddriver Staffan Parmander tävlar för nystartade Sweden World Rally Team. Svenskarna tävlar i en Mini John Cooper Works WRC, driven av engelska Prodrive, och precis som i Svenska rallyt kommer de att bli teamkollegor med spanjoren Daniel Sordo.

– Vi har resonerat tillsammans med Prodrive och kommit fram till att Portugal är ett perfekt nästa steg för oss i den WRC-satsning vi gör. Det är också viktigt för Patrik att få komma tillbaka in i tävlingsbilen så snart som möjligt, medan han har tempot uppe från Svenska rallyt, säger Jan Pettersson som är teamchef för Sweden World Rally Team.

Rally Portugal körs 29 mars till 1 april. Tävlingen börjar redan på torsdagen med en superspecial inne i Lissabon, följt av tre mörkersträckor senare under kvällen. Därefter beger sig bilarna ner till Faro på Algarve-kusten i södra Portugal, som sedan är huvudort för tävlingen under fredag, lördag och söndag.

Bo Schager