Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Pallplats för Mattias Adielsson och Christoffer Bäck i Junior-SM i Rally

Den andra deltävlingen i årets Rally-SM har i helgen avgjorts i Sandviken. Mattias Adielsson från Göteborg med kartläsaren Christoffer Bäck från Hedemora tog en mycket hedrande tredjeplats i Junior-SM. Ekipaget började tävlingen med att snurra på den första specialsträckan och tappa 20 sekunder. Därefter gick allt riktigt bra. På de fina vintervägarna runt Sandviken höjde de tempot steg för steg och det räckte till slut till en pallplats i Junior-SM och en sjunde plats bland de trimmade tvåhjulsdrivna bilarna.

- Det här var riktigt roligt, en skön revansch efter missen i Rally Uppsala, nu har vi visat att vi har farten som krävs för att i slutet på året stå på pallen i Junior-SM, sa en lättad Adielsson efter målgången.

Vinterpokalen var också Mattias Adielsson och Christoffer Bäcks första framträdandet efter uttagningen av Svenska Bilsportsförbundet till Junior Elitsatsningen (JES)i rally.

- Jag har efter uttagningen känt ett viss tryck på mig att leverera ett bra resultat i den här tävlingen. Nu gjorde vi det och kan nu se fram mot att fortsätta satsa i Rally-SM. Vi bröt första deltävlingen men eftersom man får räkna bort det sämsta resultat ser det bra ut inför de fyra deltävlingarna som återstår, säger Mattias Adielsson

Rally-SM fortsätter den 17 – 20 maj med South Swedish Rally.

Kompletta resultat finns på www.rallysm.se

Information om Adielsson Motorsport finner du på www.adielssonmotorsport.com

Pressansvarig: Urban Andersson