Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Pelle Sääv ser fram mot Rally-SM i Sandviken

NH Super 2000 föraren Pelle Sääv från Linköping har till helgen siktet inställt på att försvara sin tredjeplats i årets Rally-SM. Sääv ligger efter den första deltävlingen i Rally-SM på en tredje plats i Rally-SM.

- Vi har startat året på bästa sätt, visst kändes det lite nedstämt direkt efter målgången i Rally Uppsala när vi bara var 1,5 sekunder från segern i tävlingen. Nu har vi fått lite distans till det och vi är mycket nöjda med vår insats, jag hade inte kört bilen många meter på flera månader, så jag trodde inte att vi skulle kunna hänga med så bra, säger Pelle Sääv.

Den andra deltävlingen i årets Rally-SM avgörs under fredag och lördag i Sandviken. Start och mål med serviceplats blir inomhus i Göransson Arena. På fredag kväll körs den första sträckan runt arenan och blir mycket publikvänlig. Under lördagen körs sedan de avslutande sju sträckorna. Lördagen blir tuff då sträckorna är riktigt långa förutom en kort publiksträcka. Specialsträckorna ligger både norr och söder om Sandviken. Tävlingsledaren Kalle Andersson är mycket nöjd med de sträckor bangruppen har hittat till årets tävling.

- Jag tror att de här sträckorna passar förarna mycket bättre än de vi hade med för två år sedan när vi senast hade Rally-SM i Sandviken, säger Kalle Andersson tävlingsledare för Vinterpokalen.

Pelle Sääv går ut med start nummer två. Att starta som andra bil kan ha sina problem om arrangören inte har plogat lös snö som kan ligga på vägbanan.

- Sandvikens MK är vana vid att köra vintertävlingar så jag är inte speciellt orolig för att det kommer att ligga lös snö på vägarna. När man startar så tidigt kan man ta lite tuffare spår än de som startar några bilar senare. Det är som om snön skyddar däcken från att bli punkterade om man genar lite för mycket och råkar köra över lite stenar, avslutar Pelle Sääv.

Följ oss på vår hemsida www.nhsuper2000.se

Pressansvarig Urban Andersson