Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Mattias Adielsson siktar på revansch i Rally-SM

Det är en revanschsugen Mattias Adielsson från Göteborg som på fredag kommer att starta årets andra deltävling i Rally-SM, som utgår från Sandviken. Rally Uppsala blev inte som Adielsson hade planerat. Det gick för fort in i ett vägskäl redan på tävlingens andra specialsträcka och ett hjul slogs bort från bilen när de for av i vägskälet.

- Vi har haft några tuffa veckor efter Rally Uppsala. Det behövdes en ganska stor reparation av bilen efter vår avåkning på lördagens första sträcka, säger Mattias Adielsson.

Den andra deltävlingen i årets Rally-SM avgörs under fredag och lördag i Sandviken. Start och mål med serviceplats blir inomhus i Göransson Arena. På fredagkväll körs den första sträckan runt arenan och blir mycket publikvänlig. Under lördagen körs sedan de avslutande sju sträckorna. Lördagen blir tuff då sträckorna är riktigt långa förutom en kort publiksträcka. Specialsträckorna ligger både norr och söder om Sandviken. Tävlingsledaren Kalle Andersson är mycket nöjd med de sträckor bangruppen har hittat till årets tävling.

- Jag tror att de här sträckorna passar förarna mycket bättre än de vi hade med för två år sedan när vi senast hade Rally-SM i Sandviken, säger Kalle Andersson tävlingsledare för Vinterpokalen.

Mattias Adielsson var med i Vinterpokalen för två år sedan när tävlingen senast ingick i Rally-SM. Då körde han en otrimmad Ford Fiesta nu kommer han till start med sin trimmade Ford Fiesta R2B.

- Jag har bara goda minnen från Vinterpokalen. 2010 var det så otroligt mycket snö att det var svårt att se runt svängarna. Jag tror till och med att arrangören slet ut några plogbilar för att få bort all snö från tävlings sträckorna, avslutar Mattias Adielsson.

Korta fakta Vinterpokalen 2012

Längd: 32 mil var av 12 mil specialsträckor,
Antal Specialsträckor: 8 st,
Längsta Specialsträckan: SS 6 (27,60 km)
Kortaste Specialsträckan: SS 1 (1,47 km)
Antal anmälda: 85 st