Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Fortsatt stabil körning av Sandell

Patrik Sandell ligger kvar på en åttondeplats när nio sträckor är avklarade i Svenska rallyt. Nu återstår endast kvällens korta superspecial inne på travbanan i Karlstad innan bilarna parkerar för natten.

Sandells huvudmotståndare under dagen har varit norrmannen Henning Solberg. De båda har turats om att ta sekunder från varandra. Det såg länge ut som att Sandell skulle dra det längsta strået, tills däcken tog slut för svensken under eftermiddagens två avslutande sträckor.

- Det har gått riktigt bra hela dagen, fram till de sista två sträckorna då däcken dog. Sista sträckan fick jag köra med ett bakhjul utan dubb och då tappade vi alldeles för mycket tid. Så det blev en kass avslutning, säger Patrik Sandell.

Fredagens sträckor har gått på norska vägar, men under lördagen är bilarna tillbaka på svensk mark. Svensken har lovat att inte överladda i början av rallyt, utan höja tempot stegvis i sin WRC-MINI.

- Bortsett avslutningen så känns det fantastiskt bra. Fin balans i bilen och flyt i körningen. Och det ska bli jättekul att köra på svensk mark imorgon, och då ska dra upp tempot ett snäpp.