Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Suzuki 1300 RallyCup inför Dan Anderssons Minne

På lördag är det premiär för nygamla Suzuki 1300 RallyCup. Cupen som är inne på sitt 26:e år startar nu en ny säsong med en hel del förändringar. Förut var Cupen bara ett namn. Nu har man bildat en förening med styrelse och allt som krävs för att det skall bli en juridisk person. Namnet på Cupen har modifierats lite för att markera att det numera är grupp N bilar upp till 1300cc det handlar om och att det är rally man kör. Fortfarande är det dock total dominans av Suzuki trots att andra bilmärken är välkomna. Det verkar som det inte finns så många fler konkurrenskraftiga bilar trots att "sukkorna" nu passerat 25 års ålder.

Gamle rallyföraren och husbilshandlaren Sören Käll i Uppländska Valö är den som sponsrar deltävling nummer ett, Dan Anderssons Minne. På det viset har man tillsammans med arrangörerna ordnat något så unikt som fri start för alla deltagare i cupen. Sören är en av flera driftiga företagare med hjärta för rally som tycker att Suzuki 1300 RallyCup har en viktig funktion i rally-Sverige och stöder den därför helhjärtat och generöst. I första hand är ju detta en ungdomsklass men även pensionärer med nedåtgående prestationskurva trivs i detta sällskap. Främst för att man kan tävla för rimliga pengar men även för att det är ett väldigt skönt gäng som tävlar på tämligen lika villkor. Åldersskillnaden mellan deltagarna närmar sig 50 år men alla tycker tydligen det är lika kul. Ungdomlig entusiasm blandas med de äldres erfarenhet.

Sedan "nytändningen" för två år sen har deltagarantalet fördubblats och nu råder faktiskt brist på bilar. Flera nybyggen är dock på gång så till sommaren kommer startfältet i cupen att bli än större. Nu till Dan Anderssons Minne i Grängesberg på Lördag är det 16 deltagare anmälda med sina små ettriga Suzukibilar (varav en Citroen), vilket återigen är nytt rekord sedan nystarten 2010. Spännande denna gång är att tävlingen kommer att med start så sent som 15:00 huvudsakligast köras i mörker. Något som flera av de yngre deltagarna aldrig tidigare provat på. Ytterligare två vintertävlingar och sedan sex stycken sommarrallyn är inplanerade i kalendern. Mer information hittar ni på www.suzukicup.se.

Suzuki 1300 RallyCup: "Mycket Rally för pengarna!"