Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rally-SM premiär i ny klass för Pelle Sääv

Nu till helgen är det dags för NH Super 2000 föraren Pelle Sääv från Linköping att göra årsdebut i rally. Pelle Sääv kommer i tävlingen att starta i en ny klass. Svenska Bilsportsförbundet har till denna säsong flytta Pelles bil till en annan klass. Nu får Sääv tävla mot WRC bilar vilket inte kommer att bli lätt.

- Vi kommer åter att slå ur underläge. Den nya klassindelningen gör att vi måste vara minst tre startande i vår klass för att få fulla poäng. Just nu finns det bara tre bilar i Sverige som går in i denna klass, så vi får verkligen hoppas att alla kommer till start. Annars får jag väl hyra en bil från Finland och anmäla en förare som bara kör över startrampen och sedan bryter, då kör vi om lika många poäng som de andra, säger Pelle Sääv.

Rally Uppsala är den första av sex deltävlingar i årets Rally-SM. Två deltävlingar kommer att köras i vinter och de resterande i sommar.

Start och mål för Rally Uppsala sker på Vaksalatorg och rallyhögkvarteret blir i Uppsala Konsert & Kongress. På grund av rådande väderläge kommer det bara att köras en sträcka på fredag kväll, med första start klockan 18.00 och de resterande sex sträckorna körs under lördagen. Målgången på lördag är beräknad till klockan 16,00. Sträckan som körs på fredagen är en publiksträcka vid Gränby sportfält. Dit räknar arrangören att det ska komma publik i tusentals. Intill publiksträckan kommer den stora centrala serviceplatsen att vara.

- Jag är lite orolig för hur vägarna ser ut. Vintern har ju inte varit den bästa för oss som gilla vinterrally. Det kommer att bli en mycket tuff tävling och risken är att många kommer att slå sönder sina bilar när de halkar omkring på isfläckarna på vägarna, avslutar Pelle Sääv.

Följ oss på vår hemsida www.nhsuper2000.se

Pressansvarig Urban Andersson