Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky klar för start i VW Scirocco R-Cup 2012

När starten går i det första heatet av VW Scirocco R-Cup på Hockenheim Ring den 29:e april i år så kommer den svenska racingtalangen Mikaela Åhlin-Kottulinsky att finnas med i startfältet. Mikaela har i dagarna fått ihop alla bitar för sitt deltagande i den tuffa internationella racingserien.

Mikaela var en av tre finalister som gick vidare till den sista uttagningen för FIA Women in Motorsport / VW Motorsport i december 2011 där det tävlades om en friplats i serien. Mikaelas starka körning räckte inte ända fram till vinst, men hennes andra plats imponerade stort och öppnade några nya dörrar som möjliggör att Mikaela ändå kommer att kunna köra hela VW Scirocco R-Cup 2012.

”Jag är superlycklig att VW och mina partners såg potentialen i mig och i min körning under uttagningarna. Att jag får chansen att köra på den här höga nivån och att jag får möjligheten att utveckla mig som förare betyder massor för mig” säger Mikaela.

VW Scirocco R har en motor på 225 hästkrafter och serien är en enhetsklass vilket gör att det är förarnas kapacitet och körskicklighet som kommer att vara utslagsgivande. Cupen kommer att köras i samband med DTM-tävlingarna. 10 deltävlingar skall köras, de flesta i Tyskland, men serien gör även avstickare till England och Österrike.

VW Scirocco R-Cup är den första märkescup som kör med naturgasteknik, vilket ger 80 procent mindre CO2-utsläpp jämfört med en bensindriven tävlingsbil.

”Det handlar inte bara om själva tävlandet, allt blir som en skola för mig. Allt från dataloggningar till att lära sig hantera det fräna push-to-pass-systemet som jag kan använda vid 15 tillfällen under ett race, och som ger mig 50 hästkrafter mer under en 10-sekundersperiod. Jag ser bara möjligheter, och allt detta blir ett perfekt steg i min utveckling och förhoppningsvis tar det mig ett steg närmare mot mitt slutgiltiga mål, DTM” säger en förväntansfull Mikaela.

VW Scirocco R-Cup är den största ungdomsserien i Europa, här har man valt att dela upp serien i en Junior-Cup och en Pro-Cup. Mikaela kommer att köra Junior-Cup där förutsättningen är att man inte tävlat i mer än två kompletta racingserier tidigare. De mer erfarna förarna kör i Pro-Cup, men alla tävlar mot alla i totalplaceringen.

”Jag kommer att möta hårt motstånd men det ser jag bara som positivt. Det kommer förhoppningsvis att lyfta mig som förare och jag bara längtar till att säsongen skall dra igång” säger Mikaela.

VW Scirocco R-Cup 2012
29/4 Hockenheim Ring Tyskland
6/5 EuroSpeedway Lausitz Tyskland
20/5 Brands Hatch England
3/6 RedBull-Ring, Spielberg Österrike
1/7 Norisring Tyskland
19/8 Nürburgring Tyskland
26/8 Circuit Park Zandvoort Holland
16/9 Oschersleben Tyskland
30/9 Valencia Spanien
21/10 Hockenheim Ring Tyskland