Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Peter Hedström mot RALLYCROSS-EM i WRC-Skoda

Peter Hedström från värmländska Torsby lanserar på trettondagsafton 2012 årets kanske hetaste rallycrossnyhet i Sverige. Peter samlade media uppe i nordvärmländska Anttila och redogjorde för årets rallycross-satsning som ska bana väg till EM-medalj.

Med fanns också Svenska Bilsportförbundets förbundskapten i rallycross Sune Sandberg, som passade på att hälsa Peter välkommen till SMS Challenge och landslaget.

Peter Hedström siktar nu högt och satsningen är flerårig.

– Den ena bilen är helt tävlingsklar och kommer att visas upp under Rally Sweden, det kommer att bli minst två år med den här satsningen, berättar Peter.

Vagnparken i EM-satsningen imponerar. Två bilar har köpts in, av värsta sorten. Den bil som Peter ska köra är en Skoda Fabia WRC som tidigare rattats av Michael Jernberg till både SM-guld och EM-silver. En likadan bil till ingår, men av ett par år äldre modell. Detta är Lasse Stinsen Larssons EM-guldbil från 2007.

– Den andra bilen kommer att användas till PR-ändamål. Den kommer eventuellt att finnas tillgänglig för uthyrning också, avslöjar Peter.

Peters delfinansiär i projektet, med mycket stor betydelse för Peter och projektet, vill fortfarande var anonym. Peter är ännu förtegen om vem det är, men hoppas kunna avslöja mer om detta senare och är evigt tacksam för dennes stöd.

Nu råder det fortsatt jakt på samarbetspartners för Peter fram till EM-starten den 8 april. Andrabilen ska också få sig en genomgång i verkstaden. EM inleds i England på Lydden Hill och innan dess ska Peter även hinna med någon testdag i Skodan. Siktet inför årets säsong är uppskruvat ock klart för Peter Hedström.

– En medalj i EM och SM-guld är målsättningen, avslutar Peter.

Fakta Peter Hedström
Född: Lucia 1983
Yrke: Förarinstruktör och rallycrossförare
Gillar: Fart och bilar, Snöskoter & Vattenskoter
Äter: Helst en god köttbit
Dricker: Mineralvatten
Bästa egenskaper: Envis och glatt humör
Meriter i urval: JSM-guld 2001, 4:a SM div 2 2004, SM-seger i Strängnäs div. 1 2008.


Fotot: Backmans Foto

Anders Ekström
Press & Media, Hedströms Motorsport.