Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sammanfattning av rallyåret 2011 Adielsson Motorsport.

2011 var året då Mattias Adielsson och hans kartläsare Marcus Sundh tog steget upp från en otrimmad bil till en trimmad. Till säsongen införskaffades det en Ford Fiesta R2, en likvärdig bil med de bilar som körs i WRC Academy. När teamet summerar säsongen är de mer än nöjda med resultatet. Teamet har kommit på fjärde plats i Rally-SM klassen för trimmat 2WD och i Junior SM slutade de på sjätte plats.

- Sett över hela säsongen är vi mycket nöjda. Vi har en ny bil och jag hade tidigare inte kört en trimmad rallybil. Hela teamet har fått lära sig massor nya saker, inte minst under de tävlingarna som den erfarna VM-kartläsaren Anders Fredriksson åkte med, summerar Mattias Adielsson.

Vintersäsong

Under vintern 2011 körde Mattias fyra tävlingar. Två av dem ingick i Rally-SM. Tyvärr gick varken Rally Sweden eller Fäviken Winter Rally något bra. I Rally Sweden lossnade ett bakhjul och i Fäviken fastnade Mattias i en snövall under första etappen. Resultaten i vinterdelen av Rally-SM blev därför inte riktigt vad teamet hade tänkt sig. Bättre gick det på de andra två vintertävlingarna Offerdalingen och Dan Anderssons Minne vilket innebar att Mattias körde upp sig till A-förare.

Sommarsäsongen

Under barmarkssäsongen har Mattias totalt kört åtta tävlingar var av fyra deltävlingar i Rally-SM. De två första sommartävlingarna, varav en var SM deltävlingen South Swedish Rally, tog Mattias hjälp av den mycket rutinerade VM-kartläsaren Anders Fredriksson. Anders tillförde teamet ett helt nytt sätt att tänka, där förberedelse och noggrannhet präglade hela tävlingsupplägget. Av de fyra deltävlingarna i Rally-SM har två gått bra och två mindre bra.
I South Swedish Rally slog Mattias i en sten redan i början på den första sträckan, de tog sig till slut i mål på en blygsam placering. I Hässleholm och tävlingen Snapphanerallyt gick växellådan sönder och Mattias fick köra stora delar av tävlingen utan växlarna 3 och 4. Han bet ihop och kämpade sig i mål. Avslutnings-tävlingarna i Rally-SM har gått riktigt bra.
Mattias och Marcus har genomfört dem på bästa sätt och när Rally-SM summeras kom Mattias och Marcus på fjärde plats i klassen trimmat 2WD och på sjätte plats i Junior-SM.

De övriga fyra sommartävlingarna har mest körts som testtävlingar inför de kommande SM-säsong.

Hela Adielsson Motorsport är mycket nöjda med säsongen 2011. Arbetet är nu mycket intensivt för att få alla bitar på rätt plats till 2012. Fokuset nästa säsong blir fortsatt tävlande i Rally-SM med målsättningen att klättra ytterligare i resultatlistan.

Följ oss på hemsidan där vi håller er uppdaterade www.adielssonmotorsport.com .

Pressansvarig Urban Andersson