Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Katrineholms MK står över Rally-SM 2012.

Katrineholms MK har beslutat sig för att stå över Rally-SM 2012, och fokus blir istället på ett större engagemang i Midnattssolsrallyt 2012 den 21 juli.

Tävlingsorganisationen har efter en hel del överväganden kommit fram till att ett stort åtagande med en final i Rally-SM 2012, kan bli en stor ekonomisk risk för klubben.

Den ekonomiska biten är det huvudsakliga skälet till att stå över, då vi på inga villkor tänker riskera en ideell förenings ekonomi. Vid genomgång av olika scenarion fann vi att vi kunde riskera en förlust på arrangemanget med sexsiffrigt belopp.

Vidare anser vi att Rally-SM 2012 inte ges rätta förutsättningar, och att det är allt för många osäkra kort kring serien 2012.

I de tre tidigare årens SM-arrangemang, har vi haft en "supporttävling" som till viss del varit som en ekonomisk garant. Vi har dock inte lyckats lösa den biten med en "supporttävling" till 2012, då väljer vi på ett tidigt skede att stå över en SM-tävling 2012 och i stället ge chansen till någon annan arrangör som vill anta utmaningen att arrangera finalen 2012.

Katrineholms MK har dock redan ansökt om att köra en deltävling i Rally-SM 2013.

Katrineholms MK kommer istället att göra ett större arrangemang under 2012-års Midnattssolsrally, där mycket av lördagen den 21 juli kommer att kretsa runt Katrineholm, tre sträckor i Katrineholmstrakten, passerkontroll med intervjuer och uppvisning av bilarna på Lövåsens Handelscentrum, lunchuppehåll vid Ericsbergs Slott med en mängd kringaktiviteter.

Mer information om alla aktiviteter i Katrineholmsområdet under Midnattssolsrally 2012, kommer att offentliggöras på det nya året.

Tävlingsorganisationen/styrelsen
Katrineholms Motorklubb.