Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sébastien Ogier förste fabriksförare för Volkswagen

Sébastien Ogier har som förste förare tecknat kontrakt med Volkswagen att köra i FIA World Rally Championship (WRC). Den 27-årige fransmannen och hans kartläsare Julien Ingrassia (31) blir från och med nu teammedlemmar i Volkswagen Motorsport. Ogier, som blev trea i WRC 2011, kommer att bli en viktig del i utvecklingen av Polo R WRC inför Volkswagens inträde i WRC 2013.

- Volkswagen är nummer ett i Europa och kommer snart bli nummer ett i världen, sade en mycket nöjd Sébastien Ogier i samband med sin ankomst till Hannover.

- Jag är säker på att de kommer att tävla med målet att vinna WRC-titeln. Och jag är glad över att vara en del av den satsningen från start.

Även kartläsaren Julien Ingrassia uttrycker med självförtroende att:

- Vi ser fram emot att vara med i ett team med fighting spirit och med målsättningen att vinna. Allt är möjligt!

- Jag är väldigt glad över att Sébastien Ogier och Julien Ingrassia valt att bli en del av oss, säger Dr. Ulrich Hackenberg, utvecklingschef för Volkswagen.

- Båda är viktiga delar i pusslet när vi ska bygga ett framgångsrikt team i WRC. Det är samtidigt ett tecken på förtroende när ett så starkt par går in i ett nytt WRC-team, som fortfarande är under uppbyggnad.

Volkswagen Motorsports chef Kris Nissen tillägger:

- Vi är stolta över att en så framgångsrik förare som Sébastien Ogier och hans kartläsare Julien Ingrassia har bestämt sig för att skriva på för Volkswagen. Vårt mål, att ta fram en konkurrenskraftig Polo R WRC för dem så snart som möjligt, kommer att vara inspirerande för vårt team. Vi ser fram emot att arbeta med dem och hoppas på många segrar och titlar i framtiden.

En annan person som varit delaktig i kontraktsförhandlingarna är rallylegendaren Carlos Sainz. Han är en betydelsefull person för en lyckad uppbyggnad av WRC-satsningen för 2013, som rådgivare för Volkswagen-teamet.

- För mig är Sébastien en av världens tre bästa förare, säger den tvåfaldige WRC-mästaren (1990, 1992) och vinnaren av Dakar-rallyt 2010.

Fransmannen Ogier, som blev juniorvärldsmästare 2008 och trea i 2011 års WRC är ansedd som en av världens bästa rallyförare. Många experter betraktar Ogier – som för övrigt också är en licensierad skidinstruktör – som en tänkbar framtida världsmästare. Under förra säsongen vann han fem rallytävlingar, vilket var lika många som den regerande mästaren Sébastien Loeb. 2010, i Portugal, tog han sin första seger och har sedan dess varit framgångsrik under sju WRC-lopp så här långt.

Ogier kommer att göra sin första insats som Volkswagens fabriksförare i Race of Champions i Düsseldorf den 3-4 december, och kommer då att ställas mot den andre ”Super Seb” från Formel 1.

Volkswagen Personbilar