Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sandell fyra i Golden Stage Rally

Patrik Sandell och Staffan Parmander fortsatte att köra snabbt på Cypern. Red Bull Skoda-duon tog en fjärdeplats i Golden Stage Rally under söndagen. Därmed körde de också hem 10.000 Euro i prispengar.

– Det var en väldigt utmanande sträcka. Den hade verkligen allt: asfalt, grus, snabba partier, den var krokig, riktigt djupa stup bredvid vägen... Allt fanns där. Det var otroligt fränt, säger Patrik Sandell.

Svensken fortsatte sin fina körning från tidigare i helgen och satte bra tider båda gångerna sträckan kördes. Det resulterade i en fjärdeplats totalt och 10.000 Euro i prispengar.

– Det funkade klockrent i stort sett hela tiden. Det har funkat precis så bra det kan med de resurser vi har, säger Sandell.

Snabbast var Peugeot-föraren Thierry Neuville som vann sex sekunder före Juho Hänninen (Skoda) och 32 sekunder före Jan Kopecký (Skoda). Svenskarna gick i mål 48 sekunder efter segraren.

Golden Stage Rally kördes som en separat tävling dagen efter att Cyprus Rally avgjorts, där svenskarna sluta på en tredjeplats. Totalt slutade de på en åttonde plats i Intercontinental Rally Challenge, vilket gör dem till snabbaste icke fabriksteam.