Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sääw vann igen

För andra året i rad vann hemmasonen Per Arne Sääw från Västra Östergötlands MK Kamasa-Marknadsnatta med en bred marginal trots hårt motstånd. Det började med ett högt och på den inledande sträckan Långskogen var bara Mjölbys Jari Saarinen före med 4 tiondelar sedan höjdes tempot lite grand och vid målgång efter fyra sträckor var segermarginalen 15,7 sekunder till svenske mästaren Mats Jonsson, Forshaga som hade turbokrångel i inledningen av tävlingen.

- Det här var en skön avslutning på året, sade en mycket nöjd segerherre som för dagen hade Motalasonen Toni Sundqvist i högerstolen. Pelle trivdes bra med Toni sedan han fick honom att vara lite tystare med noterna. Efter priscermonin skulle Pelle ta sitt team ut för att fira segern och samtidigt tacka för en bra säsong.

Det var väldigt hårt om placeringarna efter Pelle för inom femton sekunders marginal placerade sig fem ekipage. Strax efter Mats Jonsson kom 2008 års segrare Henrik Persson medan Jari kom precis utanför prispallen denna gång och upp till pallen var det 5,5 sekund. Per Arnes förre kartläsare Kalle Lexe lotsade göteborgaren Mats Adielsson till femteplatsen sekunden efter Jari.

I den tvåhjulsdrivna klassen blev det seger för Kolsvas Tobias Ytterbring som trivdes bra på vägarna förutom den något snabba första sträckan Nu blev segermarginalen 8,2 sekunder till Degerfors Johan Carlsson. Valdemarsviks fortåkande Volvoåkare Johan Svensson rattade in sin 240 till tredjeplatsen tre sekunder från Toyotaföraren Johan.

Klassikerförarna hade Kamasa Marknadsnatta för sin serie och det är många klasser att hålla reda på men snabbast av alla dessa Kopparbergs Jan Westlund som vann klass 9 och tvåan totalt som kommer från klass 8 blev arrangörsklubbens Mikael Brodd/Kalle Frisk som en mycket hård kamp om segern i klass 8 med klubbkamraten Ruben Davidsson/Torbjörn Kadebro det skiljde bara tiondelar på de tre första sträckorna. På den allra sista sträckan blev det stopp ett tag men de tog sig till mål och blev sist i klassen.

I det strålande väder som var det bortåt mellan 5-8 tusen som såg tävlingen. Många dem fick se att finns talanger inom ungdomsrallysidan där Vimmerbys Victor Karlsson vann klassen och blev imponerande 35:a totalt vilket gjorde att han nästan slog alla klassikerekipagen.