Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Final för klassiker i Marknadsnatta

Det är sug efter att få åka biltävling i Östergötland eller vad sägs om att ett 180-tal vill vara med kämpa om totalsegern i Västra Östergötland MK:s Marknadsnatta som går av stapeln nu på lördag i skogarna mest söder om Skänninge.

Först ut i fältet kommer ungdomen att vissa upp sig och efter dessa åker de som kallas Klassiker och för dem är det final. De är ett sjuttiotal som visat intresset av att åka finalen Kamasa-Marknadsnatta. Det kommer att låta i skogen av en del tvåtakts-Saab och PV, Amazoner tillsammans med en och annan Opel Rekord Coupe samt Ford Mustang Ford Falcon Sprint.
Sedankommer en del att visa upp sig i Audi Quattro och Opel Ascona 400 från början av 80-talet.

Pelle favorit

Fjolårssegraren Per Arne Sääw från arrangörsklubben Västra Östergötlands MK som fixat till sin Skoda efter avåkningen i SM-finalen för några veckor får nog räknas lite som favorit till totalsegern i tävlingen. Han kommer säkert inte få det lätt för Tranåsbon Cemoni Ohlsson är inte att leka med liksom Kristian Johansson Kinds MK båda i var sin potent Mitsubishi. Flera som vill vara med om att vara i topp är Joakim Längberg, Linköping och Kullings Henrik Persson som båda vunnit tävlingen tidigare samt outsidern Jari Saarinen, Mjölby i sin potenta Ford Focus.

I den tvåhjulsdrivna klassen får Toyotaföraren Johan Carlsson Degerfors och Kolsvas Tobias Ytterbring bära huvudfavoritskapet men de får se upp många hungriga Volvoåkatre som vill vara i topp.