Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sindre Furuseth vann KMK Trofén övertygande

Sindre Furuseth med Øyvind R. Beckstrøm i högerstolen chockade alla med en mycket imponerande körning vid finaltävlingen i Katrineholm.

Tävlingen startade på fredag kväll med två mörkersträckor som bägge vanns av Stig Rune Skjærmoen. Alla trodde då att Stig Rune skulle få sin första seger men Sindre hade andra planer.

- Plötsligt stämde allting, det var så enkelt, jublade Sindre när det var klart att han tagit sin första cupseger.

Sindre vann samtliga åtta specialsträckor som kördes på lördagen och vinstmarginalen var över 5 minuter till tvåan Stig Rune.

”KMK Trofén” som också var finaltävling för SM i Rally hade start och mål i Katrineholm och tävlingen innehöll totalt tio specialsträckor på grus. Några av sträckorna kördes två gånger vilket gjorde att vägarna blev spåriga och stenar växta fram.

Det var endast fyra Topdriver team på plats. Steve Rokland som redan vunnit cupen sålde bilen direkt efter förra tävlingen och fanns nu på plats som åskådare för att heja fram sina landsmän.
Bakom Steve var det öppet i resultatlistan vem som skulle ta platserna bakom.

Stig Rune hade möjlighet att knipa silvret och öppnade starkt på fredagkvällen. Han visade verkligen att han kan åka bil och allt tydde på att han skulle få en enkel resa och förmodligen passera Petter Kristiansen i totallistan. Tyvärr ”grusades” Stig Runes planer när en drivaxel gick av och ingen service förrän efter SS 7. Han fortsatte men tappade mycket tid.

Vad Sindre hade ätit till frukost är det nog många som skulle vilja veta, han chockade alla med ett öppningstempo som var i mästarklass. Han var snabbast Topdriver förare på alla lördags sträckor och dessutom snabbast av alla otrimmade 2WD på SS 6 och 10.
Imponerande! Notera att Sindre fick sitt körkort i augusti i år.

Tobias Bergetorp som också hade chans till avancemang hade inte turen med sig denna helg, dels tekniska problem med motor innan start som fixades men på SS 5 blev det stopp på grund av rullning. Extra trist eftersom bilen var nyrepat bilen efter rullning i Hamar. Linus Johanson hade också oturen att bryta på sista sträckan efter att ha kört på en sten som låg i spåret.

Resultat
1. Sindre Furuseth/ Øyvind R. Beckstrøm Ford 1:02:46,0
2. Stig Rune Skjærmoen/Ole Kristian Brennum Ford 1:07:52,1

Resultat och slutlig cupställning finns på www.topdriver.se


Kalle Bäckwall