Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Kent Persson 2:a i ERCup

Kent Persson tog tillsammans med långloppsteamet Flying Fellows en 2:a plats totalt i årets ERCup efter finaltävlingen på Ring Knutstorp. Inför tävlingen låg Flying Fellows på en 2:a i ERCup men det var tätt mellan placeringarna i tabellen.

Teamet gjorde ett bra kval och startade på 3:dje position i det 26 bilar starka startfältet. Det var många team som var taggade i finalen och tempot var riktigt högt när starten gick. För att spara på bilen valde Flying Fellows att inte hänga på i det höga tempot utan föll ner som längst till en 7:e plats. Några team fick problem samtidigt som tempot på banan sjönk något medans Flying Fellows kör vidare i samma tempo. Hans Nilsson som körde första 1,5 timmarna började klättringen som Kent fortsätter när han gick ut som nästa förare.

Efter två körda timmar är Kent och Flying Fellows uppe på en 3:dje plats. Teamets Volvo 240 fungerar riktigt bra efter justeringar på chassit sedan förra racehelgen. Olle Odsell tar nästa körpass men skadar aerodynamiken på bilen efter en sammanstötning med en konkurrent. Vid sista förarbytet måste därför teamet ta in bilen för reparation av fronten. Reparationen tar knappt 2 minuter vilket petar ner teamet till 5:e plats.

Ola Gruvesäter håller placeringen och efter 6 timmar går Flying Fellows i mål som 5:a vilket räcker till en 2:a plats totalt i ERCup efter Surprise Racing.

- Riktigt kul! Vi har inte materialet att hänga med de snabbaste men vi har varit robusta på banan under större delen säsongen så det gav bra utdelning totalt. Nu har jag åkt några tävlingar med teamet och det känns som om det ska gå att få ordning på körningen även på bana, säger Kent.

Tävlingen på Knutstorp var säsongens sista för Kent som helgen innan blev Distriktsmästare i rally.

KP Motorsport

Kompletta resultat: http://www.ercup.se/index.asp?D=725

Serietabell: http://www.ercup.se/index.asp?D=726

KP Motorsport