Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Teammästerskap i Rally-SM 2012

Nästa säsong får rallyeliten möjlighet att bilda team med tre bilar i varje. Det team som efter de sex deltävlingarna i Rally-SM har samlat flest poäng vinner - och det blir möjligt att fritt välja bil och förare till teamet.

I årets SM-final i Katrineholm startar 87 förare. Det finns alltså gott om förare för teamchefer att välja mellan, eller att värva. Möjligheten finns att också ta in andra förare till någon deltävling.
- Absolut! Kanske att vi får se Kenny Bräck eller Mikko Hirvonen i något team nästa år, säger Nils-Erik Axelsson. Han är en av de tre i Rallyutskottet som nästa år svarar för driften av Rally-SM.

Grunden i teammästerskapet utgör tre förare från någon av de fyra klasserna i SM: Trimmat 4WD, Otrimmat 4WD, Trimmat 2WD och Otrimmat 2WD. Om teamet så önskar kan det bli olika konstallationer i varje tävling.
- Med tre förare sprider du din risk som team. Bryter någon finns det alltid andra i teamet som tävlar om poängen, fortsätter Nils-Erik Axelsson.

De som deltar i teammästerskapet kommer att få stå tillsammans på serviceplatsen, allt för att publiken lätt ska kunna följa mekanikernas arbete och för största möjliga exponering av teamet.
- Jag ser framför mig en fräckare serviceplats där både förare och team kan marknadsföra sig på tre bilar.

Under 2012 har teammästerskapet inte status av vare sig SM- eller RM, och teamavgiften för att delta är satt till 3000 kronor per team.