Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Andreas Thelaus kör SM-finalen i Katrineholm

23-årige Karlstadföraren Andreas Thelaus laddar för årets sista deltävling i rally-SM, KMK-Trofén, som körs den 7-8 oktober. Thelaus kommer till start i den otrimmade tvåhjulsdrivna klassen i sin Ford Fiesta.

– Jag trivs väldigt bra i skogarna kring Katrineholm, säger Andreas Thelaus, som slutade på en andra plats i SM-deltävlingen 2010.

2011-års tävlande har varit ett bra år körmässigt för Andreas men resultatet har uteblivet p.g.a. yttre omständigheter som avkörning och tekniska bekymmer. Senast körda SM-deltävling, South Swedish Rally, låg Thelaus på en andra plats när han tvingades kasta in handduken. Eftersom målet inför säsongen, SM-Guld, inte låg inom räckhåll valde Thelaus andra alternativ.
För att hålla farten uppe och utveckla körningen så har Thelaus kört olika DM-tävlingar inför den avslutande SM-finalen. Dessutom har teamet fått en nytändning då Andreas avslutar årets säsong med en nygammal satsning. I helgen satt nämligen den tidigare och rutinerade kartläsaren Krister Gull i högerstolen. Gull som Andreas tog en tredjeplats totalt med i förra årets Top Driver-serie.
Efter ett års frånvaro så värmde Thelaus och Gull upp inför SM-finalen med att köra Nora Trofén. Av 15 startande i klassen kom dem på en delad andraplats men blev tilldelad tredjeplats p.g.a. sämre sträcktid på sista specialsträckan. Likväl ett bra tecken inför helgens tävling då Thelaus och Gull tänker ge sig in i toppstriden direkt.

– Nu känns det som vi är bra med. Vi ställer upp i SM-tävlingen för att bevisa inte bara för oss själva utan även för andra att vi hör hemma i toppen, säger Andreas och fortsätter,

– Det kommer bli stentufft. Vi är 3-4 förare som slåss om det men målet är självklart seger. Dem ska få kämpa väl för att vara med och strida om förstaplatsen, skrattar Andreas.

I SM-finalen kommer 90 förare till start, varav 17 i den otrimmade tvåhjulsdrivna klassen. Tävlingen startar på fredagen med två specialsträckor och fortsätter sedan med åtta specialsträckor på lördagen. Totalt kommer det att fightas på lite drygt 10mil specialsträckor. Viktiga mil för den unge talangen som har en hel del spännande pågång inför säsong 2012.