Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rally-SM final för Pelle Sääv från Linköping

Nu till helgen är det dags för Pelle Sääv från Linköping att köra finalen i Rally-SM 2011. I Katrineholm avgörs KMK-Trofén med start fredag kväll. Under första kvällen körs då två specialsträckor. Rallyt fortsätter sedan under lördagen med ytterligare åtta specialsträckor. Målgången på lördag är beräknad till ca klockan 15.00.

I den förra deltävlingen i Rally-SM East Sweden Rally kom Sääv på en tredje plats i tävlingen, endast slagen av två nykorade svenska mästare.

- East Sweden Rally var en riktigt skön framgång för hela teamet. Tänk att få bjuda på en så bra placering i hemmatävlingen. Det har styrkt hela teamet och den framgången ska alla som hjälper mig ha stor del i, säger Pelle Sääv

Pelle Sääv har under året haft problem med att hans Skoda Fabia inte lämnat så mycket effekt som det skulle behövts. Inför East Sweden Rally var en tekniker från motortrimmningsfirman i Frankrike i Linköping för att försöka optimera bilen så gott det gick.

- Vi har ett litet handikapp med att vi inte får ut full effekt, men vi visade i East Sweden Rally att vi ändå hänger med. Nu ska vi höja oss ett snäpp i Katrineholm så kan den här SM säsongen sluta riktigt bra, avslutar Pelle Sääv.

Ni följer NH Super 2000 på hemsidan, www.nhsuper2000.se

Pressansvarig Urban Andersson