Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Spurtpris och "Världens starkaste Man" gästspelar i Katrineholms Rally-SM

På Fredag-Lördag 7-8 oktober, avgörs 2011-års Rally-SM i Katrineholm och KMK-Trofén, och arrangerande Katrineholms Motorklubb bjuder på en tävlingsnyhet, ett "Spurtpris" i rally på sträcka 7.

De sista 830 meterna har en speciell tidtagning där snabbaste bil i varje klass vinner ett extra pris, givetvis med livetidtagning och speaker på plats, allt för att krydda rallysporten lite extra.

Sedan får tävlingen ett extra kul besök, när Magnus "Väldens Starkaste Man/Lets Dance" Samuelsson, gör ett gästspel och kommer att vara mellanåkare efter SM/Tjej-RM fältet och Rallymasters.

- Magnus som har ett stort motor och bilsportintresse, hörde av sig då han hade en fri helg utan andra åtagande, och undrade om han kunde få vara med och sladda lite i sin AppK Volvo. Det var klart att vi från arrangören kollade upp om vi kunde htta en plats till Magnus, som nu får åka efter bilarna i Tjej-RM.

Kanske kan han stanna och lyfta upp någon bil om det behövs, hälsar tävlingsledaren Crister Nystrand och skrattar.

Det är 100% rallyfeber i Katrineholm, det största SM-deltagandet på flera år, och det laddas till tänderna hos team och förare nu när SM-serien skal avslutas på nära 10 mil specialsträckor runt huvudorten Katrineholm.

SM och JSM serien har final, samt att Tjej-RM avgörs i KMK-Trofén som i år lockat många fler deltagare än tidigare.

- Från arrangörshåll har vi försökt att hitta bra lösningar för att locka fler tjejer att åka RM-tävlingen, de har fått sänkt startavgift och vi har erbjudit boende på ett billigt sporthotell reserverat för tjejerna i första hand, så det är kul att så många kommer, säger Nystrand i tävlingsorganisationen.

Som vanligt blir det livesänd "Rally-Radio" under tävlingen, på Lördag kl.9-17 håller "Rallyradiogänget" etern varm med tävlingsresultat, intervjuer direkt från specialsträckorna blandat med kunniga kommetarer.

Rally-SM finalen, KMK-Trofén, startar Fredag kl.17.45 med 2 sträckor på fredagkvällen innan det blir nattuppehåll, och startar sedan igång igen på Lördag morgon kl.9. Målgång beräknas till ca. 15.40 på Lördag em, då vet vi alla årets nya mästare.

Crister Nystrand