Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Framgångar och motgångar för Hansen Motorsport

Ceska Lipa, Tjeckien

Hansen Motorsport mötte både framgångar och motgångar i den avslutande deltävlingen av FIA European Rallycross Championship i Tjeckien.

Kenneth Hansen var tillfälligt tillbaka bakom ratten på teamets nya Citroen DS3 och gjorde en stark prestation genom att ta andraplatsen i A-finalen bakom Sverre Isachsen.

- Jag känner mig riktigt nöjd med resultatet eftersom syftet med min körning var främst ett utvecklingsarbete inför nästa år, säger Kenneth. Jag njöt av varje meter i bilen då den är både smidig och lättkörd.

Timur Timerzyanov som kämpade om andraplatsen i mästerskapet gjorde allt rätt under kvalheaten genom att ta en plats i främsta startledet I A-finalen. Finalen slutade däremot i en besvikelse för den unge ryssen. Först blev han uttryckt i första sväng. Senare i loppet hade han en situation med amerikanen Tanner Foust som gjorde ett vårdslöst försök att köra om, vilket resulterade i att Timur åkte av. En medveten handling av Foust som tog tredje platsen från Timerzyanov.

- Först o främst måste jag säga att jag är belåten med hur säsongen har utvecklats I sin helhet, reflekterar Timur over sin första säsong i SuperCar. Jag förväntade min inte en pallplats i mästerskapet när jag började i april.
- Vad gäller resultatet idag så är jag mer besviken på domarnas oförmåga att döma än på racet självt.

Den slutgiltiga totalställningen för SuperCars kommer att bli klart 4 november när beslutet från FIA Court of Appeal fastslås rörande Tanner Fousts agerande i den holländska tävlingen.

Liam Doran var verkligen i form och gjorde en fin körning i kvalet och hade en bra plats i A-finalen på gång, men turen vände sig emot honom. Han rullade sin bil våldsamt vilket satte stopp för en potentiellt bra dag. Liam klarade sig oskadd, men var omskakad och blåslagen efter den kraftiga kraschen.

Johan Larsson i Super1600 hade chans på tredje platsen totalt. Han satte en lovande andra tid på tidskvalet och gjorde det bra i heaten. Dessvärre blev Johan bara tvåa i B-finalen och med två ynka poäng förlorade han bronskampen.
- Det känns hårt just nu, säger Johan, men tittar jag tillbaka på tidigare tävlingar så är det flera små saker som inte gick min väg. Allt sammantaget har det ändå varit en bra säsong för mig där jag utvecklats och vuxit som förare.

Susann Hansen