Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Evolution Challenge - Jimmy Joge

Jimmy Joge är regerande mästare i Mitsubishi Evolution Challenge, något han vill fortsätta vara efter helgens final i Katrineholm. Först i mål av Joge och Patrik Johansson vinner.

Efter tre raka delsegrar tog det tvärstopp mellan ett par murar i Hässleholm för Jimmy Joge. Ett par intensiva veckor följde innan bilen var som ny igen. Då – i hemmatävlingen East Sweden Rally – gick en förarglig slangklämma sönder. Hade inte turboslangen lossnat hade han varit med i toppstriden.
- Förutom slangklämman är vi nöjda med Linköping, säger Jimmy.

De åkte på 30 sekunder i tidstillägg medan de lagade Evo X:an, och Jimmy brände sig på handleden.
- Det är så gott som läkt, och ingenting jag oroar mig över. Den skadan påverkar inte min körning.

Vad som däremot kan påverka är den entré som väntas den 22 oktober. Sonen Maximus ska nämligen bli storebror då, enligt beräkningarna.
- Barnet kommer när det kommer. Jag var med när Maximus föddes och tänker vara med den här gången också. Nu är det ju två veckor dit - men visst - det kan bli att vi bryter och åker till BB för det går före allt annat, säger Jimmy.

Förhoppningsvis låter barnet vänta på sig, och då är förutsättningarna bästa tänkbara: Först i mål av Jimmy Joge/John Stigh och Patrik Johansson/Jesper Johansson blir mästare i Mitsubishi Evolution Challenge 2011.
- Det är spännande, och vi vill förstås försvara vår seger från förra året, säger Jimmy.

Första året han var med, 2009, krånglade motorn alldeles för ofta. När han fick ordning på grejerna vann han totalt förra året.
- Nu har vi testat bilen i ett par mil här hemma i Tjällmo och allt känns väldigt bra. Vi ser fram emot finalfighten!

Cupen har fina priser och förra årets seger innebar att Jimmy Joge/John Stigh skulle få ekonomisk hjälp till en start i ett rally på Cypern.
- Nu byggde vi ny bil och kunde inte komma till start då. Istället fick vi hjälp till en Sm-deltävling här hemma, vilket vi är väldigt tacksamma för. Mitsubishicupen är välskött och därför vill vi gärna vinna igen, avslutar Jimmy Joge.

I och med att han tvingades bryta deltävlingen i Hässleholm och fick noll poäng har Jimmy allt att vinna i Katrineholm. Patrik Johansson har tagit poäng i samtliga tävlingar, och kan därför bara förbättra en tredjeplats som givit honom åtta poäng. En seger ger tolv och det är precis vad båda behöver för att ta titeln.

KMK-Trofén är finaltävling i årets Mitsubishi Ralliart Challenge Sweden och körs i Katrineholm med omnejd den 7-8 oktober.