Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Evolution Challenge – Patrik Johansson

Förra året sa Patrik Johansson att aldrig mer Katrineholm. Nu siktar han på ”tredje gången gillt” och först i mål – han eller Jimmy Joge vinner Mitsubishi Challenge totalt!

För två år sedan fick han bryta i Katrineholm och KMK-Trofén med trasig växellåda i den Fiesta han då körde. Där och då, bara en kilometer från slutmålet, rök hans SM-guld, hans JSM-guld och segern i Fordcupen. Han ledde då med en halv minut.
- Det var knäckande. Riktigt knäckande, säger Patrik trots att det gått två år.

Som om inte det var nog fick han motorproblem förra året, trots att han då körde Mitsubishi.
- Då sa jag att aldrig mer Katrineholm!

Nu är han ändå på väg till finalen kommande helg i SM och Mitsubishi Challenge. Efter segern i Linköping leder han cupen med åtta poäng före Jimmy Joge.
- Den som är först i mål av oss två vinner cupen, så det är riktigt spännande, säger Patrik.

Han har tagit poäng i samtliga fem deltävlingar så här långt, och reglerna säger att endast fem av sex resultat räknas, Det innebär att Patrik har åtta poäng från en tredjeplats att förbättra. En delseger ger tolv poäng.
- Nu är det tredje gången gillt för mig i Katrineholm så vi går för vår första totalseger i Mitsubishi Challenge, fortsätter Patrik.

Helt nyligen ”tränade” han i den lokala tävlingen Rejmeknixen och ökade därmed på arbetsbördan hemma i garaget. För Patrik fick en kraftig punktering och åkte av i kurvan efter.
- Det styrde inte alls, och vi har fått byta bärarmar och rikta en del plåt. Därför tror jag vi har tur i Katrineholm den här gången!

KMK-Trofén är finaltävling i årets Mitsubishi Ralliart Challenge Sweden och körs i Katrineholm med omnejd den 7-8 oktober.