Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Evolution Challenge – Jocke Nyman

Bronset ska jag ha! Med den raka målsättningen styr Jocke Nyman till finalen i Mitsubishi Evolution Challenge i Katrineholm den 7-8 oktober.

Föraren från Östersund blev sjuk och nollade i South Swedish Rally i maj, och kan därför tillgodoräkna sig alla poäng han kör till sig i Katrineholm. Det ger honom möjlighet att nå andraplatsen i cupen.

- Men det blir riktigt, riktigt svårt. Istället sätter jag kravet på mig själv att bli trea, för bronset ska jag ha, säger Jocke.

Efter sin fantastiska säsong 2009 – då han vann både Mitsubishicupen och rally-SM – blev det ett år med få tävlingar. Nu när han är tillbaka inser han svårigheten i att vila sig i form.

- Vi har inte hittat rätta flytet, och det småstrular hela tiden. Bilen går jättebra, istället är det mentalt det sitter, säger Jocke.

Vändningen kom i den femte deltävlingen nu senast i Linköping där han var tvåa i mål efter Patrik Johansson.

- Det var härligt att känna tempot igen. Den känslan ska jag plocka fram igen nu när vi åker ner till Katrineholm för att ta hem bronset!

I tabellen ligger han trea, åtta poäng efter Joge. Ingen omöjlighet, men det gäller att se upp för bakom jagar Hans-Erik Weng och Kristian Johansson, 26 respektive 24 poäng. Också de vill ta brons i Katrineholm.

KMK-Trofén är finaltävling i årets Mitsubishi Ralliart Challenge Sweden och körs i Katrineholm med omnejd den 7-8 oktober.