Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Mer framtida show kring rally-SM

Eventmakaren Mats Jägerhult och marknadsföraren Olof Kånge ska tillsammans med Svenska Bilsportförbundet utveckla rally-SM. Målet är att skapa ännu mer show runt tävlingarna.

Redan till årets final i Katrineholm den 7-8 oktober är de två på plats för att träffa representanter för nästa års mästerskap. Huvudansvaret för det sportsliga har som tidigare Rallyutskottet, så den grupp som nu bildats ska titta på marknadsmässiga värden.

- Vi vill lyfta arrangemanget och få mer drag runt eventen. Det är viktigt att sporten blir mer lättillgänglig för den stora massan, och att det sker i tät symbios med klubbarna, säger Mats Jägerhult som i vardagslag arbetar med event, konserter och turnéproduktioner.

Mats Jägerhult har ett förflutet som kartläsare och som ordförande och tävlingsledare i Vallentuna MK. Även Olof Kånge, marknadschef från Linköping, har tävlat aktivt och är ordförande i Västra Östergötlands MK.

- Det är en rejäl utmaning att få jobba med rally-SM, och spännande! Det finns mycket att göra runt ikring, till exempel utveckla serviceområdet, säger Olof Kånge som också är teamkoordinator till toppföraren Per-Arne Sääv.

Förutom Jägerhult och Kånge ingår Svenska Bilsportförbundets Rallyutskott i den grupp som driver rally-SM framöver, liksom sportchef Maria Andersson.

- Det var många som sökte och visade intresse för att driva rally-SM och den här lösningen känns väldigt bra. Även om Mats och Olof inte kände varandra tidigare kan den här gruppen komma igång direkt med arbetet att lyfta rally-SM till en nationell toppnivå, säger Nils-Erik Axelsson i Rallyutskottet.