Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

LRS Rallyteam - East Sweden Rally

Efter sparsamt tävlande sedan våren är nu LRS Rallyteam på gång igen !

Vårt mål den här säsongen var att åka det vi mäktade med ekonomiskt i SM, efter en kostsam vinter beslöt vi därför att stryka två deltävlingar ur vårt program.

Christer Carlsson som inledningsvis på året skötte co-driver jobbet har tagit en liten ”time out” och ersätts under hösten av rutinerade Mikael Nilsson från Uppsala. Efter några småtävlingar under sensommaren var vi redo för årets näst sista deltävling i SM : East Sweden Rally i Linköping.

Fredagen började trevande, det kändes verkligen att jag tävlat lite sedan våren och körningen blev nervös och ryckig. Tiderna visade ingen katastrof men vi vet att vi kan betydligt bättre.

Efter lite analyser och en välbehövlig nattvila var vi superladdade inför lördagens sträckor. På transporten upp mot lördagens första sträcka var det knäpptyst i bilen och man kunde verkligen känna hur laddade vi var båda två. Vi skrällöppnade med en 2.a tid i klassen slagna endast av Mats Jonsson med 4 sekunder. Nu stämde allt och sträckan efter gick också kanon. Tyvärr började bilen gå varm under nästkommande sträckor och tidsförlusten blev ca 1 minut totalt.

Slutresultatet blev en godkänd 5e plats i klassen som bestod av totalt 13 startande varav hela 10 st WRC bilar !

När vi efteråt summerar tävlingen är vi klart nöjda, vi visade att vi absolut är att räkna med när allt stämmer och att samarbetet mellan oss i bilen blir allt bättre för varje sträcka vi åker.

Grabbarna som skötte Service under helgen var Martin och Fredde, där var det som vanligt superkoll på läget .

Nu ska vi lokalisera och åtgärda problemet med värmen och därefter är vi superladdade inför SM finalen i Katrineholm 7-8/10.

Daniel Lundberg