Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sandell vann i Kina

Det blev seger i 2WD-klassen för Patrik Sandell och Pär Almkvist under dag två i Rally Xuecheng. Det innebar viktiga poäng för Skoda Red Bull Rally Team China, som nu ligger på en andraplats i mästerskapet. Svenskarna är också inbokade att köra finaltävlingen i december för teamet.

Kina-äventyret såg till en början ut att bli en tuff resa för svenskarnas del. Regnet öste ner i Xuecheng under den inledande tävlingsdagen och förhållandena på den blöta betongen var riktigt svåra. På SS6 slog de sedan bort höger framhjul och tvingades bryta för dagen.

Men det kinesiska tävlingsupplägget innebär en tävling per dag, så under söndagen var det omstart och helt nya förutsättningar.

Redan på första sträckan tog Patrik och Pär greppet om tävlingen. En ledning som de sedan utökade under hela dagen. De var även med och fajtades mot de fyrhjulsdrivna bilarna och satte två topp-tre tider totalt.

– Det har fungerat kanon idag. Vi hittade en perfekt setup som gjorde att vi kunde attackera fullt ut. Det var riktigt roligt, säger Patrik Sandell.

I och med segern idag tog de viktiga poäng åt Skoda Red Bull Rally Team China i mästerskapet. Teamet knappade in på Vokswagen Rally Team som nu leder mästerskapet med endast sex poäng. Svenskarna är även inbokade att köra för teamet i finaltävlingen i början på december.

– Då skall vi vinna team-mästerskapet tillsammans, avslutar Patrik.

Nästa tävling för Sandells del är Rally Scotland för Skoda Sweden om tre veckor. Då är även hans ordinarie co-driver Staffan Parmander tillbaka i högerstolen.

Bo Schager