Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Evolution Challenge - Ramona Karlsson

Säsongen i Mitsubishi-cupen har så här långt varit blandad för Ramona Karlsson och hennes co-driver Miriam Walfridsson. Till nästa deltävling i Linköping är det tekniska bekymret löst, och en topplacering är målet.

Antingen har de presterat topptider med sin Evo X, eller också har diffen krånglat. När de nyligen körde en lokal tävling i Trollhättan upptäckte de redan på transporten ut till första sträckan att difftrycket sjönk.

- Vi har flera gånger råkat ut för liknande problem och det är nästan pinsamt. Men nu har våra duktiga mekaniker upptäckt att det var en ventil i diffpumpen som gått sönder, säger Ramona.

Därmed ska det problemet vara ur världen.

- Det hoppas jag verkligen! För det är viktigt för oss att få till ett par topplaceringar som avslutning i Mitsubishi-cupen.

Inom en snar framtid hägrar nämligen ett par utlandsstarter för Ramona och Miriam, först i Polen och sedan i Tyskland - förutom de avslutande deltävlingarna i SM och i Mitsubishi Ralliart Challenge.

- Jag skulle gärna se att det fanns fler, liknande cuper som den Mitsubishi Sverige stödjer. Den är väldigt bra arrangerad och det finns prispengar för oss att kämpa om.

I veckan har Ramona och Miriam tränat noter i Värmlandsskogarna. Tillsammans med den professionelle notskrivaren Gunnar Barth har de kört gamla specialsträckor som han redan har noter till, men ändå skrivit egna. Så har de kört samma väg igen, korrigerat och jämfört med Barths noter.

- I början körde han bilen, sedan har han suttit i passagerarstolen innan han flyttade till baksätet. De här dagarna har varit mycket lärorika, för jag har vägminne som en höna och måste lyssna till hundra procent på noterna, säger Ramona.

- Nu känner vi oss väl förberedda och grabbarna ska få sig en match i Linköping!

East Sweden Rally i Linköping är den femte av sex i årets Mitsubishi Ralliart Challenge Sweden och körs den 16-17 september.

2011 års Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden sponsras av: Mitsubishi Motors Sweden, Pirelli däck, Sunoco bränslen, Öhlins stötdämpare, Speedline Corse PPE fälgar, Endless bromsbelägg, Drenth växellådor, PIAA extraljus, Sparco racekläder, MPart, RPM Promotions, Hörby Bil, och Raceconsulting resultatgivning.