Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sandell tillbaka i Kina

Patrik Sandell blev förra året silvermedaljör i det kinesiska rallymästerskapet. I år har dock fokuset legat helt på det ordinarie tävlandet i IRC-serien. Men i helgen är han tillbaka i Kina för att delta i Rally Xucheng, där han kör för Red Bull Skoda-teamet.

– Jag körde tävlingen även i fjol, men det blev ingen höjdare den gången. Jag körde av vägen 400 meter in på andra sträckan, så målet är väl att komma lite längre den här gången, ler Patrik Sandell.

Patrik kommer till start utan sin ordinarie kartläsare, eftersom Staffan Parmander som brukar läsa noterna hade inte möjlighet att vara med i Kina. Istället kliver en nygammal bekant till Patrik, Pär Almkvist in i högerstolen.

– Pär var faktiskt min allra första kartläsare. Vi körde tillsammans i flera år så vi känner varandra bra och det ska bli kul att återuppliva en del gamla minnen, säger Patrik.

Svenskarna kommer att köra en Skoda Octavia RS kit car. En framhjulsdriven bil med 2-liters turbomotor och 6-växlad sekventiell växellåda.

– Självklart åker vi dit med målet att vinna klassen. Men eftersom jag inte kört bilen förut så vet jag inte hur den står sig mot de 4-hjulsdrivna bilarna i högsta klassen, avslutar Patrik Sandell.

Rally Xucheng inleds med en superspecial på fredag och brakar igång på allvar på lördag morgon. Totalt närmare 20 mil specialsträckor körs sedan innan målgången på fredag.

Följ rallyt på www.patriksandell.com