Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rally-SM på hemmaplan för Pelle Sääv från Linköping

Nu till helgen är det dags för Pelle Sääv från Linköping att köra Rally-SM på hemmaplan. Starten på tävlingen går på fredag kväll klockan 18. Då startar de från serviceplatsen som ligger på parkeringen vid Cloetta Center. Den första sträckan startar utanför Cloetta Center och går sedan på cykelbanorna runt anläggningen.

- Skitfränt att få åka en sträcka så centralt i Linköping. Hoppas att det kommer mycket publik när det är så nära centrum, säger Pelle Sääv.

East Sweden Rally fortsätter sedan under fredagen med ytterligare tre specialsträckor. På lördagen startar den andra etappen på morgonen och efter fem specialsträckor startar sista sträckan med målgång precis utanför Cloetta Center.

I den senaste deltävlingen i Rally-SM AM Snapphanerallyt i Hässleholm kom Pelle Sääv på sjätte plats, en placering han verkligen vill förbättra. Bilen har varit ner plockad för översyn och en tekniker från Skoda Motorsport i Tjeckien har varit och tittat över bilen.

- Tyvärr har får vi inte ut rätt effekt på bilen. Något är fel och vi får bara ut 245 hk. Det blir tufft när konkurrenterna har över 300 hk, men vi har inte gett upp innan trots handikappet utan jag ska göra mitt bästa. Vi kommer att vara med i toppen trots den lägre effekten, avslutar Pelle Sääv.

Ni följer NH Super 2000 på hemsidan. www.nhsuper2000.se

Kontakta oss gärna för mer information.

Urban Andersson