Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Kent persson och Lars-Inge tar ytterligare en pallplats i Säffle

Deltävling 4 Västra Bilsportsförbundets Distriktsmästerskap i rally

Kent Persson och LI Bjölin drygade ut ledningen i Västra Bilsportförbundets Distriksmästerskap efter helgens tävling i Säffle.

Mikael Ericsson, Jimmy Olsson, Peter Zachrisson och Kent Persson var förhandfavoriterna. Peter öppnade direkt i ett bra tempo före Jimmy, Mikael och Kent. Mikael fick bryta efter första sträckan med motorproblem.

Resultaten håller i sig på de följande sträckorna och Peter radar upp sträcksegrarna på de fina men tekniskt mycket svåra sträckorna före Jimmy och Kent.

Några kilometer före målet på sista sträckan blir det en rejäl förändring i resultatlistan. Peters Volvo har fått problem med växellådan och de tvingas bryta tävlingen. Istället tar Jimmy Olsson segen för Kent Persson.

- Vi hade en relativt problemfri dag under tävlingen. Bromsproblemen vi hade i Götene är mycket bättre men vi har inte helt löst det än. Men det var full fart i verkstaden kvällen innan! Vi trodde vi hade ett motorhaveri på gång men som tur var lyckades vi hitta felet efter en del klurande och ta oss iväg till Säffle, berättar Kent.

Nästa deltävling i förbundsmästerskapet körs i Askersund om två veckor men innan dess skall Kent klara av ett 6 timmarslopp på Sturup Raceway i långloppsserien ERCup.

KP Motorsport

Teamets hemsida http://kpmotorsport.net

Mästerskapets hemsida
http://iof1.idrottonline.se/SvenskaBilsportforbundet/Distrikt/VastraBilsportforbundet/FMDM/

KP Motorsport