Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Slutspurt och en final på Lördag i EMK:s Rally

Det blir början på en slutspurt för RALLYMASTERS när EMK-Kannan i Rally avgörs på Lördag i Eskilstuna.
Och samtidigt är det final för "Volvo-RM", då Sverigeserien för Volvo Orginal avgörs på de luriga vägarna öster om Eskilstuna.

I Rallymasters är det åter ett häftigt startfält, och framför allt i 2WD där många av sveriges snabbaste kommer till start, där flerfaldiga mästaren Leif Pettersson får bära favoritskapet. Men det lär vara fler som flåsar honom i nacken. Segraren från Norrköping 7 maj, Tobias Ytterbring är en het kandidat samt 2 x Holmberg som visat snabba resultat i år. B-förare 2WD, där undrar vi vem som skall stoppa hemmaåkaren Stefan Hanhela som tagit två raka segrar. Kanske Jan Onkamo eller Max Svensson som totalvann en tävling i Småland förra helgen.
C-förare 2WD är en helt öppen historia, där det varit mycket blandade resultat, och många nya förare som gästar Eskilstuna, kanske är det långväga gästerna Linus Johansson från Lycksele eller Johan Åkesson från Gotland som segrar på Lördag?

I 4WD har vi haft SM-toppen i täten, men Mats o Eddie mfl. vill kanske inte riskera en akut reparation inför SM i Linköping nästkommande helg. Men startfältet är ingen lek, Ingmar Svensson i sin WRC Focus som pressade Mats Jonsson senast nere i Hässleholms SM-tävling, Björn Adolfsson i sin WRC Skoda, Gotlänningen Stefan Pettersson i sin Escort Cosworth. Cemoni Ohlsson eller Fredrik Jonsson i sina vassa GrN-bilar är inte att räkna bort.
B/C 4WD uppvisar ett överraskande stort startfält, där serieledaren Kimmo Frondelius lär få det tufft, Pierre Tolf och Algot Öberg vill nog gärna slåss om pallplatserna.

Ytterligare en Gotlänning kommer att åka fort, och det är i GrE.klassen där Andreas Norrby leder serien efter två toppresultat, vem kan utmana?

Klassiker/App-K där det troligen blir en Porsche att jaga, där Per Göthberg åkte fort i Midnattssolsrallyt och även segrade i första deltävlingen, är det Sören Elofsson eller Peter Råden som kan hota.

I våra två Std-klasser blir det en annorlunda tävling, då hela sveriges fortåkare i Volvo Original är i Eskilstuna för att göra upp i sin final, det gör att det är oerhört svårt att peka ut favoriterna, men i A/B-Std lär det nog vara Niklas Carlsson, Fredrik Menck eller B-föraren Peter Elg som säkert finns i topp.
C-förare Std, där favoriten är Alexander Cruse eller Viktor Johansson, serietvåan Joakim Nilsson hoppas givetvis på ett bra resultat som ger ett bra utslagsläge inför Katrineholm den 8 oktober.
Slutligen har vi våra Ungdomsrallyåkare, 16-18 år som kämpar i en egen klass, och där vi har tre Tjejer mot två Killar, bäst till i serien ligger Daniel Budin före Jonna E-son Brådhe.

Där har ni en aptitretare inför lördagens race, 150 startande i EMK-Kannan och med många av landets snabbaste på plats, ett utlovat bra väder och vi ser fram emot en rallyfest i skogarna utanför Eskilstuna på lördag.

Sedan återstår finalen i Katrineholm för Rallymasters, då det blir en final-final, då även Rally-SM avgörs i Katrineholm och KMK-Trofén den 7-8 oktober.

RALLYMASTERS 2011, i samarbete med TRACTIVE AB, MOCOMP, PPE/Yokohama samt Sellholm Tuning.

Officiell webbsida: www.rallymasters.se

Crister Nystrand