Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Peugeot kör miljöbilsrally med elbilen iOn, 308 e-HDi och 508 e-HDi

När Öresund Rally drar igång nu på lördag den 10 september ställer Peugeot upp med ett av de starkaste startfälten, både när det gäller förare och bilar. ”Vi är med i detta rally för att vinna”, understryker miljöchefen på Peugeot Sverige och Danmark, Jens Andersen. Rallyt är det första i sitt slag och har fokus på miljöeffektiv teknologi samtidigt som det behåller bilkulturen med historiska bilar i vackra omgivningar.

I klassen för el-bilar sitter den välkända tv- och racingprofilen Peter Sundfeldt bakom ratten på elbilen Peugeot iOn med rutinerade Berne Kennborn som co-driver, medan den proffsiga rallyföraren Gert Blomqvist som vanligt föredrar en kvinna i sätet bredvid. Den här gången dock inte livskamraten Lena Lindberg utan Anna Sylvan som är co-driver i Peugeot 508 SW e-HDi i Energy klassen.

Peugeot Danmark ställer upp med ett välkänt tjejteam i rallykretsar, Mona Heilmann och Mie Pedersen i Peugeot iOn. Brian Madsen och Ole Frederiksen kör Energy-klassen i 308 SW e-HDi och den nyligen lanserade och bränsleeffektiva 508 e-HDi körs av motorjournalisten Morten Dam och Hans-Oluf Nielsen.

Peugeots historia går långt tillbaka. Det är därför naturligt att ställa upp i den klassiska turistklassen med ett par av Peugeots ikoner: 504 Cabriolet, som körs av Jens Andersen med hustrun Hanne som co-driver och 504 Coupé, som har Gorm Jacobsen bakom ratten och hustrun Berit som co-driver.

Totalt startar 55 ekipage på lördag i Köpenhamn. För mer information om rallyt, gå in på www.oresundrally.org.

Maria Lantz