Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Startfältet klart till East Sweden Rally, Jari Saarinen en av favoriterna

Det blev tillslut 88 st ekipage anmälda till East Sweden Rally den femte deltävlingen i årets Rally-SM som avgörs den 16 – 17 september i Linköping. Tävlingen har tre huvudklasser där Rally-SM är den största med 63 deltagare. De övriga klasserna är Östgötaklassen och Europaklassen.

Alla klassledare i Rally-SM finns på startlinjen och även de tidigare segrarna i deltävlingarna i Rally-SM. Mats Jonsson, Forshaga, har vunnit två tävlingar. Årets första deltävling i Värmland och den senaste i Hässleholm. Pontus Tideman, Charlottenberg, vann vintertävlingen i Fäviken. I South Swedish Rally vann Jimmy Joge, Tjällmo, efter en dramatisk sekundstrid med Pontus Tideman.

Det finns många Östgötar som har stora chanser i tävlingen. Förutom nämnda Jimmy Joge hittar vi i samma klass otrimmat 4-WD Pelle Sääv, Linköping, med en Skoda Fabia Super 2000 som också har stora möjligheter att placera sig i toppen. De övriga Östgötarna i den klassen är Johan Eklöf, Linköping, och Niklas Hjerpe, Norrköping.

I klassen trimmat 4-WD kom det en sen anmälan från Jari Saarinen, Mantorp. Saarinen som de senaste åren tävlat lite sporadiskt har nu hyrt en Ford Focus WRC -02 från Finland. Saarinen har även han segerchans trots det sporadiska tävlandet. En annan östgöte som förra året vann en deltävling i Rally-SM är Jonas Wigren, Valdemarsvik. Wigren har haft en minst sagt motig säsong i Rally-SM i år med både avåkning och motorras. Wigren vill nog mer än gärna ha revansch i East Sweden Rally. Övriga Östgötar i klassen är Hans Flodin från Motala, samt Peter Appelskog och Joakim Längberg båda från Linköping.

I trimmat 2-WD får Henrik Gustavsson, Östgöta BF, försvara de Östgötska färgerna. Även Robert Almevik, Linköping, är ensam Östgöte i klassen otrimmat 2-WD

Det finns även en hel del kartläsare från Östergötland som lotsar förare från andra län. Bäst chans av dessa har Toni Sundqvist, Motala, och Henrik Appelskog, Linköping, som bägge har sina förare i klassen trimmat 2-WD. Här är Sundqvist med sin förare Leif Peterson, Göteborg, regerande Svenska Mästare.