Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Hansens Timerzyanov tvåa i Österrike

Kenneth Hansens unge adept, Timur Timerzyanov (RUS) blev tvåa i den åttonde EM-deltävlingen i rallycross i Österrike och stärkte därmed sin andra plats i mästerskapet. Timur visade sin kvalité genom att först vinna B-finalen och sedan med en riskfylld, men vinnande strategi, lyckades knyta ihop säcken och avancera till en fin andraplats.

- Både Timur och Liam har varit riktigt snabba idag och det var roligt att vi trots en skumpig väg genom kvalet lyckades knipa en plats på pallen, säger Kenneth Hansen, en nöjd team chef.

Hansen Motorsports Liam Doran (nia) och Johan Larsson (sjua i Super 1600) tog också värdefulla mästerskapspoäng.

I A-finalen gjorde Timur en näst intill prickfri körning. Från sin sista startposition i fältet kombinerade Timur snabbaste varv med vakenhet, knep tillfällena när de gavs, och tålmodig strategi som var vinnande i längden.
- Så härligt att sätta dit en pallplats igen, ler Timur med hela ansiktet.
- Banan var ganska dålig i A-finalen, men ändå satte jag bästa varvtid och hade nog kunnat utmana Isachsen om jag fått något mer varv innan målflaggan, säger han.

Liksom sin teamkollega hade Doran också vinnarfart, men hans chanser till A-final minskade efter en startkrasch i första heatet. I andra och tredje heatet var bana missgynnsam för de som var tidigt ute.
- Det visar hur snabbt förutsättningarna förändras i den här sporten och hur svårt det är att komma tillbaka i matchen igen, förklarar Liam verkligheten.

Liam vann C-finalen och var nära att även knipa ledningen i B-finalen, då han tog en chansning och försökte runda hela startfältet i första sväng.
- En liten knuff och mina segerchanser försvann, berättar Liam. Då bestämde jag mig för att ge publiken lite extra valuta för pengarna och jag bjöd på show med Citroen, så nu har jag en del nya fans!

Johan Larsson blev tvåa i B-finalen av Super 1600. Larsson hade provat några nya grepp med inställningarna på bilen som inte gav förväntade fördelar. Inte förräni tredje kvalomgången fick teamet till det och då visade Johan sin skicklighet och satte bästa tid.

- Det var skönt att åtminstone få till ett nästan perfekt lopp och hade jag haft den farten innan hade A-final varit inom räckhåll, säger Johan hoppfull inför nästa race i Polen kommande helg.

Johan tog nya mästerskapspoäng och befäste sin tredjeplats i mästerskapet ytterligare.

Hansen Motorsport