Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sandell och Parmander tolva i Tjeckien

Patrik Sandell och Staffan Parmander körde upp sig till en tolfte plats under den sista dagen av Barum Czech Rally Zlín. Den svenska Skoda-duon åker därmed hem utan nya mästerskapspoäng, men är ändå relativt nöjda med tävlingshelgen.

– Vi kunde inte ha gjort det här rallyt på så mycket annat sätt. Vi följde planen vi hade, att börja i lagom tempo, hitta rytmen och känslan, och sen öka allt eftersom. Och det gjorde vi, säger Patrik Sandell, som tävlar för Red Bull Skoda i en Skoda Fabia Super 2000.

– Det var ett otroligt svårt men lärorikt rally. Framförallt var sträckorna i går väldigt svåra för oss som inte kört här tidigare. Men idag var de lite mer lättkörda och vi hittade ett bra flyt också. Överhuvudtaget gick det bättre och bättre under hela helgen, fortsätter Sandell.

Kartläsaren Staffan Parmander håller med:
– Vi har gjort ett kanonrally tycker jag, efter de förutsättningar vi har. Vi har inte samma resurser som en del av de andra teamen, och har inte heller kunnat testa lika mycket som dem, så någon toppstrid var aldrig aktuellt för oss den här helgen, säger Parmander.

– Men hela sista loopen nu under eftermiddagen var fantastisk. Patrik gjorde en kanontid på sista sträckan, där körningen stämde till hundra procent. Så även om en tolfte plats inte är någon placering att vara stolt över direkt så åker vi här ifrån med en bra känsla inför de kommande tävlingarna, avslutar han.

Nästa tävling för svenskarna blir Rally Xucheng i det kinesiska mästerskapet, den 16-18 september, där de kommer till start i en Skoda Octavia.

Den 7-9 oktober är det sen åter dags för nästa deltävling i IRC, då Rally of Scotland går av stapeln.

Slutresultat i Barum Czech Rally Zlín
1: J Kopecky.
2: F Loix +1,2.
3: J Hänninen +37,4.
4: T Neuville +1:59.
5: A Mikkelsen +2:05.
12: P Sandell.