Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Ny pallplats för Kent Persson och LI Björlin i Götene

Deltävling 3 Västra Bilsportsförbundets Distriktsmästerskap i rally

Kent Persson och LI Björlin tog ytterligare en pallplats i Götenerundan. Den här gången öppnade de i ett betydligt bättre tempo än i Kil och kunde direkt ta en andra tid på första sträckan efter Jimmy Olsson. Samma sak på andra sträckan, Jimmy Olsson tog sträcksegern före Kent men det var inte helt utan dramatik enligt Kent:

- Vi tappade bromsarna till och från på andra sträckan så jag visste aldrig om bromsarna skulle ta eller om pedalen skulle gå i golvet så körstilen blev nog lite märklig stundvis. Vi klarade oss utan några större incidenter men det är svårt att ge allt när man inte kan lita fullt ut på bilen.

Trots intensiv felsökning på servicen kunde teamet inte hitta problemet utan det var bara att fortsätta med bilen som den var. Tempot på tredje sträckan var ytterligare lite högre än tidigare men samtidigt blev bromsarna allt sämre vilket resulterade i en avåkning strax innan målet på den 18 km långa sträckan. Med skador på bilen tog de sig i mål men nu räckte inte tiden lika långt som tidigare.

Efter att ledande Jimmy Olsson gick av vägen på fjärde och sista sträckan kunde Lars-Olof Holmberg från Gotland säkra segern före Kent. Trea blev Mattias Kylander från Ludvika

I och med andraplatsen leder Kent förbundsmästerskapet före Mikael Ericsson, Trollhättan.

Nästa deltävling i förbundsmästerskapet körs i Säffle om två veckor.

KP Motorsport

Teamets hemsida:
http://kpmotorsport.net

Mästerskapets hemsida:
http://iof1.idrottonline.se/SvenskaBilsportforbundet/Distrikt/VastraBilsportforbundet/FMDM/