Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sandell klättrar i Tjeckien

När Barum Czech Rally Zlín startade sent under fredagkvällen inledde svenskhoppet Patrik Sandell med en blygsam tjugoförsta plats, efter en allt för försiktig körning. När rallyt fortsatte under lördagen har det successivt gått bättre och bättre för Red Bull Skoda-föraren och han avslutar dag två på en fjortonde plats.
– Körningen har gått bra, men vi missbedömde vägarna lite och körde med en alldeles för mjuk bil under förmiddagen. Till eftermiddagen justerade vi till det och då blev det bättre, säger Patrik Sandell.

Patrik och hans kartläsare Staffan Parmander har själva sagt att de inte räknat med att vara med och slåss om segern här i Tjecken. Som utpräglade grus- och snöspecialister brukar det behövas tidigare erfarenhet från ett asfaltsrally för att vara med uppe i den absoluta toppen.
– Det går i alla fall ett hack bättre för oss för varje sträcka. Om den utvecklingen fortsätter imorgon så kan vi klättra några placeringar till, säger Sandell. Dagens sista tre sträckor stördes dock av effektproblem, då motorn bitvis bara gick på tre cylindrar.

– Vi tror att vi vet vad problemet är nu i alla fall, och jag hoppas att teknikerna kan lösa det under kvällen. I så fall är det full gas igen imorgon, avslutar Patrik Sandell.

Sex sträckor återstår under söndagen. Följ rallyt med live-tidtagning på www.ircseries.com och www.patriksandell.com