Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Steve Røkland vann Snapphanerallyt

Steve Røkland befäster sin ledning i cupen genom att vinna AM Snapphanerally i Hässleholm före Petter Kristiansen.
- Det var gøy, sa en samlad Steve efter målgång.

Det var dock oklart in i det sista vem som skulle vinna. Inför den sista sträckan ledde Petter med 4 sekunder och bägge visste förutsättningarna de ville verkligen vinna och laddade för seger. Vid målgången visade tidtagningen att Steve vunnit sträckan med 13 sekunder. Det var annars jämnt mellan de norska kombattanterna. De hade bägge fyra sträcksegrar vardera,

Första dagen kördes två ”superstage” med asfalt, betong och gatsten som underlag inne på garnisonen i Hässleholm och där överraskade Anton Eriksson alla med att vara snabbast på SS2. Det skall nämnas att SS1 ströks av arrangören pga. av problem med tidtagningen. Det kom lite regn precis när tävlingen började och detta gjorde dessa sträckor mycket svårkörda och detta gör Antons prestation ännu bättre. Andra dagen kördes tre sträckor i följd utan uppehåll och därefter servades bilarna och efter detta kördes dessa sträckor en gång till. Steve vann de två första och sedan tog Petter de resterande fyra sträcksegrarna. Anton hängde med bra i början men körde sedan på en sten och krökte en bärarm och därmed försvann hans möjligheter att hänga med i vinnartempot.

Tobias Bergetorp hade en besvärlig start med ett brustet växellådsfäste och det var först på SS 3 som allt fungerade, När han väl litade på grejerna då gjorde han en bra tid på SS 4 endast 0,4 sekunder bakom sträcksegraren Steve.

Efter lunchuppehållet återstod två nya sträckor och här skulle de ske förändringar i resultatet. Dels Røklands avslutande segerryck men även Linus Johansson visade upp sig med att spurta förbi Bergetorp och knep tredjeplatsen med endast 1,5 sekunder.

Summeringen av helgen är mycket positiv, alla har höjt sin lägsta nivå ordentligt under detta år. Alla bilar i mål i en tävling där körningen sker i högsta tempo. Värt att nämna är att Steve också var snabbaste N3 bil inklusive hela SM fältet..

Resultat 1. Steve Røkland/Kim Hjalmarsen Ford 45.58,4
2. Petter Kristiansen/Ole Kristian Brennum Ford 46.07,4
3. Linus Johansson/Sofie Lundmark Honda 46:59,7


Nästa tävling är Rally Telemark i början på september. Resultat och mer info finns på

www.topdriver.se
Kalle Bäckwall