Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Pallplats för Kent och Lars-Inge i Kil

Deltävling 2 Västra Bilsportsförbundets Distriktsmästerskap i rally

Efter en hård fight med Andreas Thelaus kunde Kent Persson med co-driver Lars-Inge Björlin säkra en pallplats efter Mikael Eriksson och Jimmy Olsson i 2WD klassen under helgens rallytävling i Kil. Det var dock inte helt utan dramatik.

- Vi har inte tävlat på länge och inledde klart sämre än vad vi brukar. Första sträckan gick riktigt knackigt och efter tre sträckor låg vi runt 8:e plats. Inför fjärde sträckan satte vi målet att vi skulle ta oss upp till pallen, berättar Kent.

Satsningen gick hem och sträcka för sträcka krympte avståndet till pallen och med en delad sträckseger på sjunde och sista sträckan säkrades tredjeplatsen före Thelaus.

- Det känns riktigt bra, det är andra tävlingen för året men nu kommer det bli en hel del tävlande i augusti och september. Totalt ska vi hinna med tre tävlingar i rally och fyra i racing under hösten så det är verkligen fullt upp nu. Fantastiskt kul att starta hösten med resultatet i Kil! Vi har inte haft så pass bra tempo som vi hade nu på länge, säger Kent nöjt.

Nästa tävling för Kent är 6 timmars långlopp i Racing på Falkenbergs Motorstadium redan kommande helg.

KP Motorsport

Teamets hemsida:
http://kpmotorsport.net