Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sandell i Cykelvasan för andra året

I fjol cyklade han på 3 tim 27 min, vilket räckte ända till en 22:a plats i motionsklassen. När rallyföraren Patrik Sandell på lördag för andra gången ställer upp i Cykelvasan heter huvudmotståndaren: Patrik Sandell.

”Målet är att slå min tid från förra året, och sen hoppas jag att även totalplaceringen blir bättre. Jag har väl tränat ungefär 150 mil, vilket är mer än förra året så jag borde kunna putsa tiden lite” säger Patrik Sandell. Det är tredje gången tävlingen körs och antalet deltagare har ökat rejält för varje år. I år är 8.000 cyklister anmälda i de olika klasserna och arrangörerna räknar med att cykelloppet inom några år kommer att attrahera lika många deltagare som skidloppet.

”För mig som rallyförare är mountainbike den perfekta motionsformen sommartid, eftersom man under ansträngning hela tiden måste tänka och ta rätt beslut om spårval, hitta bromspunkter och hålla koll på stenar och gropar. Det är den perfekta träningen eftersom du tränar både kondition och hjärnan” säger Patrik Sandell.

Förutom den stora tävlingen på lördagen är Patrik dessutom dagen före inbjuden att delta i Eurosportsprinten, där elitcyklister och kändisar tävlar i lag. Eurosportsprinten körs på Snötorget i Lindvallen fredag 12 augusti kl 16.00.

Lagen i Eurosportsprinten:
Lag – Elitcyklist – Kändis:
Shimano - Johan Lindgren - Patrik Sandell, Rally
Alecta - Gustav Larsson - TBD
Enervit - Jenny Rissveds - David Ekholm, Skidskytte
ICA - Ole Christian Fagerli - Maria Pietilä-Holmner, Alpint
Preem - Pia Sundstedt - Daniel Tynell, Skidor
SkiStar - TBD - Marcus Ljungqvist, Cykel
Thule - Magnus Darvell - Eje Elgh, Motor
Trek - Benny Andersson - Ida Ingemarsdotter, Skidor


Underlag & prispengar:

Starten i CykelVasan sker vid Vasaloppsstarten, Berga by, från kl 9.00. Herrarnas och damernas tävlingsklass startar först i gemensam start. CykelVasans 90 kilometer fördelar sig på: Skogsväg/-stig ca 49 km, grus ca 23 km och asfalt ca 18 km. Den totala prissumman i elitklasserna uppgår till över 100.000 kronor.
Segrarna får 20.000 kronor var. Dessutom finns, precis som i Vasaloppet på vintern, Bergspriset i Evertsberg.