Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Fjärde deltävlingen i rally-SM för Pelle Sääv

Nu till helgen är det dags för den fjärde deltävlingen i årets Rally-SM, AM Snapphanerallyt i Hässleholm. Pelle Sääv från Linköping startar med stora förhoppningar om en placering bland de bästa i tävlingen.

- Vi låg bra med och hade häng på toppen i South Swedish Rally innan en punktering förstörde rallyt för oss och vi bröt tävlingen, säger Pelle Sääv.

AM Snapphanerallyt har ett unikt upplägg i årets rally-SM. När tävlingen startar på fredag är det bara en sträcka som ska köras två gånger. Sträckan är drygt sju kilometer och underlaget är asfalt/ betong. På lördag körs sedan etapp två som innehåller åtta specialsträckor på grus.

- Det är synd att vi måste åka på däck som är anpassade för grusrally även under fredagen. Däcken kommer att slitas väldigt mycket och fästet kommer att bli vanskligt. Vi visade under South Swedish Rally att vi har farten för att hänga med i toppen, så nu går vi för seger, avslutar Pelle Sääv.

Ny kartläsare i de resterande deltävlingarna i rally-SM

Den rutinerade kartläsaren Anders Fredriksson från Årjäng kommer att lotsa Pelle Sääv i de resterande deltävlingarna i årets rally-SM. Första tävlingen blir den 12-13 augusti i Hässleholm. Anders Fredriksson har i vintras lotsat STCC mästaren Richard Göransson mycket framgångsrikt. Fredriksson har även hjälpt junioren Mattias Adielsson från Göteborg under våren.

- Det känns väldigt motiverande att få med Anders i bilen. Jag tror att han kan tillföra en hel del, även hjälpa mig med vissa körtips, Anders har ju tidigare åkt med PG Andersson i en Skoda S2000, säger Pelle Sääv.

Ni följer NH Super 2000 på hemsidan. www.nhsuper2000.se

Urban Andersson