Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Waldegård och Blomqvist kör Copenhagen Historic Grand Prix för Team Tidö

Team Tidö kommer till start med fyra förare i sportbilsklassikern Copenhagen Historic Grand Prix i helgen (6-7 augusti). Det populära arrangemanget, som traditionsenligt äger rum i Fælledparken mitt i den danska huvudstaden varje sommar, har blivit ett omtyckt inslag på motorsportkalendern tack vare sin nostalgiska prägel där allt från kungligheter till glada amatörer och välmeriterade tävlingsförare gör upp i några av de mest klassiska standard- och GT-bilarna från perioden fram till 1980-talets början.

Team Tidös förarkvartett kommer att utgöras av rallylegendarerna Stig Blomqvist, Björn Waldegård och Åke ”Bryggarn” Andersson, samt teamets ägare David von Schinkel. Samtliga ställer upp i huvudklassen Pro/Am, och von Schinkel kommer också i välgörenhetssyfte att ratta en Porsche GT3 utom tävlan under lunchuppehållen.

– Copenhagen Historic Grand Prix har precis allt det som vi i Team Tidö tycker är så fantastiskt med historisk motorsport, säger David von Schinkel. Det är en sann folkfest med trevliga bilar och mycket nostalgi, men samtidigt är det en tävling i ordets rätta bemärkelse – det är många som kommer att ge allt när hjälmen väl åker på. Vi hoppas att vår föraruppställning med två tidigare världs- och en europamästare kan bidra till stämningen i helgen, och det här känns som en perfekt uppföljning på vår satsning på Midnattssolsrallyt. Vi ser verkligen fram emot den här upplevelsen!

Startfältet i Köpenhamn väntas bestå av sammanlagt närmare 200 bilar. Vid sidan av Team Tidös namnkunniga förarkonstellation kommer också stjärnor som de flerfaldiga Le Mans-vinnarna Tom Kristensen och Emanuele Pirro att delta. Under tävlingshelgen kommer publiken dessutom att kunna stifta närmare bekantskap med de båda holländska före detta Formel 1-förarna Gijs van Lennep och Jan Lammers hos Team Tidös partner, Team State Of Art Historic Racing.