Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Två hungriga svenska landslagsförare till start i Neste Oil Rally Finland

Nästa utmaning för två av de svenska landslagsförarna i rally, Fredrik Åhlin och Victor Henriksson, blir Neste Oil Rally i Jyväskyle Finland. Rallyt är den tredje deltävlingen i den nya junior-VM-klassen, WRC Academy.

Neste Oil Rally, tidigare kallat ”1000-lakes rally” körs på grus och är det snabbaste rallyt i VM-serien med oändligt många hopp över blinda krön.

”Det här ska bli en riktig utmaning.” säger Victor Henriksson. ”Förra året vann jag min klass i Fiesta International Sporting Trophy här i Finland, men i år är det många nya sträckor så det kanske inte gynnar mig fullt ut. Men jag är van med karaktären på sträckorna och det känns bra. På torsdag startar jag med 97% fart och sen ska jag öka när jag väl kommit in i rytmen. Jag siktar på topp tre och går för seger” säger en körsugen Victor, som för närvarande ligger på en 4:e plats i WRC Academy efter två deltävlingar.

Fredrik Åhlin tycker att det skall bli fränt att köra på dessa snabba och legendariska vägar. ”Det här blir premiär för mig i Finland” säger Fredrik, ”och som alltid behöver man lite tur och dessutom en stor portion mod, i kombination med perfekta noter så klart”, tillägger han.

Fredrik har med sig Stefan Ottosson som kartläsare. Teamet körde sin gemensamma premiär i Ypres Rallyt i Belgien i midsomras. ”Samarbetet fungerade klockrent för oss i Belgien” berättar Fredrik och säger att det är viktigt att kunna lita på varandra till 100% för att kunna hänga med i det höga tempot. ”Speciellt här i Neste Rallyt, som är ett Formel 1-lopp på grus! Helfränt”, säger en laddad Fredrik.

Till rallyts officiella presskonferens har de båda svenska landslagsförarna bjudits in för att representera förarna i klassen WRC Academy.

Rallylandslagets förbundskapten Anders Dawidson hoppas på att få minst en svensk landslagsförare på pallen i Jyväskylä. ”Det är dock tråkigt att vi tappar en av våra snabba förare här i Finland” säger Anders Dawidson, och syftar på Calle Ward som inte kommer till start i Neste Oil Rally. ”En av Calles huvudsponsorer har tyvärr gått i konkurs och det omöjliggör hans start här i Finland” berättar Anders. Neste Oil Rally startar på torsdag och målgång för WRC Academy är på lördag.