Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Suzuki Cup deltävling Gästabudstrofén i Nyköping

Gästabudstrofén i Nyköping bjöd återigen på en hård cup-fight, inte för än alldeles på slutet kunde Niklas Pettersson/Tony Puumala dra ifrån Niklas Östmark med pappa Jonny i co-driverstolen och gå mot ytterligare en cupseger. Vi bockar och bugar.

Cuphelgen började annars i umgängets tecken såsom brukligt är i vår gemenskap. Cupgänget samlades på bisonfarm.se strax utanför Jönåker där det bl.a. grillades bisonburgare och lektes lekar på fredagskvällen. Ungdomsåkarna, familjen Budin/Hammarström, hälsades extra välkomna då detta var deras första ”inför träff”, jag tror nog det blir fler tillfällen för den glada och trevliga familjen!

Niklas Pettersson är, förutom en frisk fläkt i gänget, ett mycket bra exempel på att ”Suzuki Cup skolan” fungerar bra. Från att ha varit mer frisk fläkt, än snabb och stabil, förare har han och Tony på mindre än ett år utvecklats till att vara en etablerad toppförare som, trots sin ibland lite väl publikfriande åkstil, levererar gång på gång. Jesper Ödberg/Fredrik Palm är ett annat bra exempel på skolans resultat, dom har tagit klivet från ungdomsåkare till c-förare och kör imponerande snabbt och stabilt redan, ett framtidslöfte?

Trea och fyra i helgens tävling, utan att ha den där riktiga tätkänningen den här gången, blir veteranerna Lars Jonsson/Tommy Andersson och Ola Strömberg/Brittmarie Ålund. De båda visar dock återigen att takterna finns där och att ungdomarna inte skall känna sig allt för säkra på segrarna i framtiden. Både Lars och Ola åkte delar av tävlingen på det egna cupdäcket Malatesta.

-Ola: ”Malatesta däcket kanske inte riktigt hänger med i det absoluta topptempot men fungerar alldeles utmärkt. Betänk att vi cupåkare köper detta däck för under 600kr och då har man råd att åka nytt mycket oftare istället!”

Det här resultatet gör att det hårdnar rejält i toppen av cuptabellen, topp tre i tabellen nu efter 4 av 7 körda tävlingar finns inom en marginal på mindre än fyra poäng! Ledningen har nu återtagits av mästarparet Östmark men det flåsas i nacken, det kan man lugnt säga.

Bland C-förarna vann Jimmy Carlsson/Ronnie Maxe igen. Visst var manfallet lite stort men det ingår absolut i tävlingsmomentet att ta sig till mål. Tyvärr fick så många som fyra förare aldrig se målet, problemen var varvat mekaniska- och förarfel. I något garage bjuds det nog på rulltårta i veckan.

Nästa cupdeltävling är den 3/9 men dessförinnan gör cupen ett ”sommar-stop” i Österbymo. Umgänge och utbildning helgen den 22-23/7 och tävling måndagen 25:e står på programmet. En helg som många ser fram emot, det kan vi lova.

Aktuell cupställning och mycket övrig info hittar du på www.suzukicup.se

Suzuki Cup: ”Mycket Rally för pengarna!”

Lars Jonsson