Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sandell krigar vidare på Azorerna

Torsdagens femteplacering tvingade Patrik Sandell och Staffan Parmander att gå ut som första bil under den andra dagen av Azorernas IRC-rally. Under hela fredagen har Red Bull Skoda-duon tvingats agera plogbil för de övriga ekipagen. En missad tidskontroll gav dem dessutom en minuts tidstillägg, vilket gör att de nu ligger på en sjunde plats inför den avslutande dagen.

- Det var verkligen inte rätt dag att behöva åka först, med så mycket löst rullgrus uppe på vägen. Själva körningen är vi nöjda med, den har funkat jävligt bra, men när man får sopa vägen för de andra, då blir inte tiderna bättre än vad de har varit idag, säger Patrik Sandell.

Svenskarna var dessutom för tidiga till tidkontrollen inför sträcka nio, vilket innebar en minuts tidstillägg. Sammantaget trillar de ner två placeringar och ligger just nu på en sjunde plats. Något som Sandell ändå inte verkar allt för nerslagen över. Viktigast var att inte ligga kvar på en femteplats, och därmed tvingas vara först på vägen även under lördagen.

- Nu får vi en mycket bättre startposition än vi hade idag, så det ska bli kul att försöka klättra lite imorgon. Femteplats tror jag att vi kan köra oss till. Om vi kommer längre är det på grund av andras misstag, men vi ska ha tillbaka får femteplats i alla fall, avslutar Sandell.